lahjoitus talotekniikka kuva netti

Yrjö Mylle­rin säätiöltä 30 000 euroa Karelia-ammattikorkeakoululle

lahjoitus talotekniikka kuva netti

 

Yrjö Mylle­rin säätiöltä 30 000 euroa Karelia-ammattikorkeakoululle

Yrjö Mylle­rin säätiö lahjoitti Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lulle 30 000 euroa. Lahjoi­tus kohdis­tet­tiin talo­tek­nii­kan koulutukseen.

Yrjö Mylle­rin säätiö perus­te­tiin vuonna 2003 LVI-Mylle­rin juhliessa 50. toimin­ta­vuot­taan. Säätiön tarkoi­tuk­sena on lahjak­kai­den LVI-alan opis­ke­li­joi­den ja alalla työs­ken­te­le­vien tuke­mi­nen sekä LVI-alan koulu­tuk­sen ja kehi­tyk­sen tukeminen.

– Säätiön toiminta on aiemmin ollut varsin pieni­muo­toista, mutta nyt ajat­te­limme, että suurem­malla kerta­lah­joi­tuk­sella olisi suurempi merki­tys koulu­tuk­sen kehit­tä­mi­sessä. Lahjoi­timme myös Rive­rian talo­tek­nii­kalle saman summan. Molem­pien lahjoi­tuk­sien osalta toivee­namme on, että ne suun­nat­tai­siin johon­kin erityi­seen, joka on normaa­listi jäänyt rahan­puut­teen vuoksi teke­mättä, kertoo Katri Salonen Yrjö Mylle­rin säätiöstä.

Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lussa opis­ke­lija suorit­taa talo­tek­nii­kan insi­nöö­rin tutkin­non työelä­mä­lä­hei­sissä, moniam­ma­til­li­sissa ja moder­neissa oppi­mi­sym­pä­ris­töissä. Raken­nus­ten ener­gia­te­hok­kuus- ja käytet­tä­vyys­vaa­ti­mus­ten merki­tys lisään­tyy jatkuvasti.

– Tämän hetki­siä tren­dejä talo­tek­nii­kassa ovat ener­gia­te­hok­kuus ja vähä­hii­li­syys. Tämä voidaan saavut­taa vain kehit­ty­neen taloau­to­maa­tion avulla. Nyt saatuja lahjoi­tus­va­roja on tarkoi­tus käyttää taloau­to­maa­tion oppi­mi­sym­pä­ris­tön inves­toin­tei­hin, oman henki­lös­tön täyden­nys­kou­lu­tuk­seen sekä yrityk­sille suun­nat­tu­jen täyden­nys­kou­lu­tus­mo­duu­lien kehit­tä­mi­seen. Olemme erit­täin kiitol­li­sia Yrjö Mylle­rin säätiölle heidän osoit­ta­mas­taan tuesta, iloit­see rehtori Petri Raivo.

Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lun varain­han­kin­ta­kam­panja käyn­nis­tyi keväällä 2018, ja jatkui vuoden 2019 loppuun saakka. Nyt saatu lahjoi­tus vastaa­no­tet­tiin joulu­kuussa 2019. Varain­han­kin­ta­kam­pan­jan aikana saadut lahjoi­tuk­set käyte­tään ammat­ti­kor­kea­kou­lu­laissa tarkoi­tet­tu­jen tehtä­vien huolehtimiseen.