Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lun toiminta jatkuu moni­puo­li­sesti etätyönä

Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lun toiminta jatkuu moni­puo­li­sesti etätyönä

 

Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulu siirtyi keski­viik­kona etätyö­hön eli opetus jatkuu uusin järjes­te­lyin Tikka­rin­teen ja Wärt­si­län ovien sulkeu­tu­mi­sesta huoli­matta. Myös Kare­lian laaja tutki­mus-, kehit­tä­mis- ja inno­vaa­tio­toi­minta jatkuu, pääosin etätyönä, mutta erikois­ti­loja vaativa työ voi jatkua tietyissä tapauk­sissa myös kampuksella.

– Saimme etäope­tuk­sen järjes­te­lyt kuntoon luovuutta käyt­täen erit­täin nopeasti, vaikka toki pientä hiomista tehdään edel­leen. Opetus ja ohjaus järjes­te­tään mahdol­li­sim­man laajalti muilla tavoilla, kuten etäopis­ke­lua, erilai­sia digi­taa­li­sia oppi­mi­sym­pä­ris­töjä ja -ratkai­suja sekä tarvit­taessa itse­näistä opis­ke­lua hyödyn­täen, listaa Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lun rehtori Petri Raivo.

Etäope­tuk­sella halu­taan varmis­taa opetuk­sen ja opis­ke­lun mahdol­li­sim­man sujuva toteu­tus ja myös koro­na­vi­ruse­pi­de­mian aikana. Käytän­nön harjoit­te­lua ja läsnä­oloa vaati­vat opinnot pyri­tään järjes­tä­mään mahdol­li­suuk­sien mukaan kevään aikana ja näistä ratkai­suista tiedo­te­taan erik­seen. Myös opis­ke­li­joi­den harjoit­te­lu­jak­soi­hin voi tulla muutoksia.

– Ainut­laa­tui­sesta tilan­teesta huoli­matta perus­toi­min­tamme jatkuu ja meillä on esimer­kiksi korkea­kou­lu­jen yhteis­haku käyn­nis­ty­nyt juuri eilen. Lisäksi mm. tutkin­to­kou­lu­tus, palve­lu­lii­ke­toi­minta ja hank­keet pyöri­vät etänä. Tule­vien valin­ta­ko­kei­den toteut­ta­mi­sesta tiedo­tamme mahdol­li­sim­man pian.

Opis­ke­li­joille tärkeät palve­lut, kuten esimer­kiksi opis­ke­li­ja­pal­ve­lut ja kirjasto palve­le­vat opis­ke­li­joita tois­tai­seksi etänä. Myös opin­to­ku­raat­tori palve­lee opis­ke­li­joita etäyh­tey­den kautta. Tietoa palve­luista löytyy osoit­teesta https://www.karelia.fi/fi/karelia/palvelut-karelian-kampuksilla

Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lussa seura­taan aktii­vi­sesti koro­na­vi­rus­ti­lan­netta sekä viran­omais­ten ohjeita ja toimi­taan niiden mukai­sesti. Kare­liassa nouda­te­taan voimas­sao­le­vaa valmius­suun­ni­tel­maa ja viran­omais­ten ohjeita. Kare­liassa ei ole havaittu koro­na­tar­tun­toja, mutta Karelia pyrkii osal­taan hidas­ta­maan epide­mian leviämistä.