Opis­ke­li­ja­va­lin­toi­hin muutok­sia, mutta valin­nat tehdään koro­nasta huolimatta

Opis­ke­li­ja­va­lin­toi­hin muutok­sia, mutta valin­nat tehdään koro­nasta huolimatta

 

Ammat­ti­kor­kea­kou­lu­jen rehto­ri­neu­vosto (Arene ry) tiedotti, että ammat­ti­kor­kea­kou­lut korvaa­vat kevään ensim­mäi­seen yhteis­haun valin­ta­ko­keet todis­tus­va­lin­nalla ja valin­ta­teh­tä­villä, koska Suomi on päät­tä­nyt sulkea rajansa osana koro­na­pan­de­mian vastai­sia toimia. Asiasta päätet­tiin tiis­taina 17. maalis­kuuta pide­tyssä rehtorikokouksessa.

Poik­keus­ti­lan aikana kansain­vä­li­set opis­ke­li­jat eivät voisi osal­lis­tua valin­ta­ko­kei­sin Suomessa. Matkus­tus­ra­joi­tuk­set ja karan­tee­nit koske­vat myös monia muita maita, joten kokei­den järjes­tä­mi­nen ei ole mahdol­lista Suomen ulkopuolellakaan.

Valin­ta­ko­kei­den sijaan ammat­ti­kor­kea­kou­lut käyt­tä­vät todis­tus­va­lin­taa ja valin­ta­ta­teh­tä­viä vali­tes­saan opis­ke­li­joita vieras­kie­li­seen koulutukseen.

Todis­tus­va­lin­nassa huomioi­daan yliop­pi­las­tut­kin­nolla ja  amma­til­li­sella perus­tut­kin­nolla hakevat hakijat samaan tapaan kuin kevään toisessa yhteishaussa.

Valin­ta­teh­tä­vän ja siihen mahdol­li­sesti liitet­tä­vän verk­ko­haas­tat­te­lun valmis­telu jatkuu ammat­ti­kor­kea­kou­lu­jen opintoasiainpäällikköverkostossa.

Kevään toinen yhteis­haku ammat­ti­kor­kea­kou­lui­hin alkaa keski­viik­kona 18. maalis­kuuta. Merkit­tävä osa aloi­tus­pai­koista täyte­tään todis­tus­va­lin­nalla. Jos kesä­kuun alkuun ajoi­tet­tua AMK-valin­ta­koetta ei pystytä järjes­tä­mään koro­na­vi­ruse­pi­de­mian vuoksi, ammat­ti­kor­kea­kou­lut toteut­ta­vat opis­ke­li­ja­va­lin­nan muilla keinoin.

Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulu tiedot­taa aiheesta lisää myöhemmin.