Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lun veto­voima kasvoi yhteishaussa

Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lun veto­voima kasvoi yhteishaussa

 

Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulu sai yhteensä 4 330 hake­musta eilen päät­ty­neessä korkea­kou­lu­jen kevään yhteis­haussa. Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lun ensi­si­jai­seksi haku­koh­teek­seen valitsi 1 462 hakijaa.

Eniten hake­muk­sia saatiin fysio­te­ra­peutti- ja sosio­no­mi­kou­lu­tuk­siin. Myös moni­muoto- ja verk­ko­to­teu­tuk­set sekä valin­ta­kurs­siin perus­tuva valin­ta­tapa kiin­nos­ti­vat haki­joita. Tämä näkyi moni­muo­tona toteu­tet­ta­vien AMK-tutkin­to­jen ja ylem­pään AMK-tutkin­toon johta­vien koulu­tus­ten haki­ja­mää­rien kasvussa.

– Kare­lian haki­ja­määrä kasvoi 11 % viime vuoteen verrat­tuna. Piris­tä­vää oli, että erityi­sesti alle 20-vuoti­aat pohjois­kar­ja­lai­set nuoret hakivat meille edel­lis­vuotta selkeästi enemmän. Myös Uudel­ta­maalta saatiin hake­muk­sia aiempia vuosia enemmän. Olemme erit­täin tyyty­väi­siä haku­tu­lok­seen, kertoo rehtori Petri Raivo.

Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lussa oli 1.4.2020 päät­ty­neessä kevään yhteis­haussa 22 päivä- tai moni­muo­to­to­teu­tuk­sena toteu­tet­ta­vaa koulu­tusta, joista ylem­piin ammat­ti­kor­kea­kou­lu­tut­kin­toi­hin johta­via koulu­tuk­sia oli viisi. Haussa ovat mukana myös englan­nin­kie­li­set Inter­na­tio­nal Busi­ness- ja Industrial Mana­ge­ment -koulu­tuk­set, joihin järjes­tet­tiin ensim­mäi­nen haku tammikuussa.

Opis­ke­li­ja­va­lin­to­jen tulok­set julkais­taan viimeis­tään 8.7.2020. Opinnot alkavat elokuussa 2020.