Karelia-ammattikorkeakoulun kansainvälisiin koulutuksiin lähes 900 hakijaa

Karelia-ammattikorkeakoulun kahteen englanninkieliseen koulutukseen haki yhteensä 874 hakijaa Suomesta ja eri puolilta maailmaa. Suositummaksi koulutukseksi osoittautui International Business, jonka 40 aloituspaikkaa tavoitteli 687 hakijaa. Industrial Management -koulutuksen 40 aloituspaikkaa tavoitteli puolestaan 187 hakijaa. 

– Karelia on aidosti kansainvälinen korkeakouluyhteisö. Olemme kehittäneet määrätietoisesti työelämätarpeita vastaavia englanninkielisiä tutkintokoulutuksia. On ilahduttavaa huomata, että Karelian kansainväliset koulutukset kiinnostavat hakijoita. Hakijamäärä kasvoi lähes 120 hakijalla viime vuoteen verrattuna, joten voimme olla varsin tyytyväisiä hakutulokseen, kertoo rehtori Petri Raivo.

Suomalaisia hakijoita oli 70 ja maakunnittainen kärkikolmikko oli Pohjois-Karjala, Uusimaa ja Pirkanmaa. Kansainvälisiä hakijoita oli yli 60 maasta.

Molempiin koulutuksiin on useita eri valintatapoja. Hakija voi olla valituksi esimerkiksi todistusvalinnan tai valintakokeen kautta. Opiskelijavalintojen tulokset julkaistaan kesäkuun alkupuolella. Opinnot alkavat Karelia-ammattikorkeakoulun Wärtsilä-kampuksella syksyllä 2021.

Lisätietoja: rehtori Petri Raivo, puh. 050310 9749. Keskiviikkona päättyneessä kevään ensimmäisessä korkeakoulujen yhteishaussa Kareliaan haki lähes 120 hakijaa enemmän kuin viime vuonna.