Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lun kansain­vä­li­siin koulu­tuk­siin lähes 900 hakijaa

Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lun kahteen englan­nin­kie­li­seen koulu­tuk­seen haki yhteensä 874 hakijaa Suomesta ja eri puolilta maail­maa. Suosi­tum­maksi koulu­tuk­seksi osoit­tau­tui Inter­na­tio­nal Busi­ness, jonka 40 aloi­tus­paik­kaa tavoit­teli 687 hakijaa. Industrial Mana­ge­ment -koulu­tuk­sen 40 aloi­tus­paik­kaa tavoit­teli puoles­taan 187 hakijaa. 

– Karelia on aidosti kansain­vä­li­nen korkea­kou­lu­yh­teisö. Olemme kehit­tä­neet määrä­tie­toi­sesti työelä­mä­tar­peita vastaa­via englan­nin­kie­li­siä tutkin­to­kou­lu­tuk­sia. On ilah­dut­ta­vaa huomata, että Kare­lian kansain­vä­li­set koulu­tuk­set kiin­nos­ta­vat haki­joita. Haki­ja­määrä kasvoi lähes 120 haki­jalla viime vuoteen verrat­tuna, joten voimme olla varsin tyyty­väi­siä haku­tu­lok­seen, kertoo rehtori Petri Raivo.

Suoma­lai­sia haki­joita oli 70 ja maakun­nit­tai­nen kärki­kol­mikko oli Pohjois-Karjala, Uusimaa ja Pirkan­maa. Kansain­vä­li­siä haki­joita oli yli 60 maasta.

Molem­piin koulu­tuk­siin on useita eri valin­ta­ta­poja. Hakija voi olla vali­tuksi esimer­kiksi todis­tus­va­lin­nan tai valin­ta­ko­keen kautta. Opis­ke­li­ja­va­lin­to­jen tulok­set julkais­taan kesä­kuun alku­puo­lella. Opinnot alkavat Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lun Wärt­silä-kampuk­sella syksyllä 2021.

Lisä­tie­toja: rehtori Petri Raivo, puh. 050310 9749. Keski­viik­kona päät­ty­neessä kevään ensim­mäi­sessä korkea­kou­lu­jen yhteis­haussa Kare­li­aan haki lähes 120 hakijaa enemmän kuin viime vuonna.