Uusi korkeakoulutettujen maahanmuuttaneiden työllistymistä edistävä koulutus

Karelia- ja Savonia-ammattikorkeakoulut sekä Itä-Suomen yliopisto käynnistävät huhtikuussa uuden puolen vuoden mittaisen koulutuksen, jonka tavoitteena on edistää korkeasti koulutettujen maahanmuuttaneiden työllistymistä koulutustaan vastaaviin tehtäviin.  KAVA -asiantuntijatehtäviin valmentava koulutus kansainvälisille osaajille toteutetaan ajalla1.4.-30.9.2021 ja se on laajuudeltaan 30 opintopistettä. Haku koulutukseen on auki 1.3. saakka.  

Koulutus vahvistaa osallistujien työllistymismahdollisuuksia kolmen kriittisen osa-alueen näkökulmasta. Puolet koulutuksesta on asiantuntijatyön vaatimusten kautta räätälöityä suomen kielen koulutusta. Toiseksi koulutuksessa laajennetaan ja syvennetään osallistujien omia asiantuntijaverkostoja Suomessa ja kolmanneksi koulutus tarjoaa välineitä keskeisten työelämätaitojen kehittämiseen. Koulutus toteutetaan sekä etä- että lähikoulutuksena. Lähitoteutukseen voi osallistua Joensuussa, Kuopiossa tai Iisalmessa. 

Koulutus toteutetaan kiinteässä yhteistyössä työelämän ja yritysten kanssa. Koulutukseen sisältyvä harjoittelu avaa yrityksille mahdollisuuden saada koulutettua, kielitaitoista ja kansainvälisillä verkostoilla varustettuja osaajia yrityksiin.  

KAVA-koulutus on osa Karelia- ja Savonia-ammattikorkeakoulujen sekä Itä-Suomen yliopiston yhteistä MOKOMA-monipaikkainen valmennus asiantuntijatehtäviin korkeasti koulutetuille maahanmuuttajille -hanketta. Hankkeen aikana koulutus toteutetaan kaksi kertaa, jonka jälkeen koulutuksen on tarkoitus vakiintua osaksi korkeakoulujen yhteistä koulutustarjontaa.  Hankkeeseen on saatu opetus- ja kulttuuriministeriön jatkuvan oppimisen erityisavustusta ajalle 6/2020-9/2022. 

Lisätietoja: Kirsi Autio, projektipäällikkö, [email protected], p. 050 467 9219 
Tarkemmat tiedot KAVA-koulutuksen hausta: https://www.karelia.fi/maahanmuuttajien-valmentava-koulutus/