Monimuotokoulutus kiinnosti hakijoita eniten Kareliassa

Karelian monimuotokoulutukset kiinnostivat hakijoita parhaiten yhteishaussa. Eniten hakijoita suhteessa aloituspaikkoihin tuli liiketalouden monimuotokoulutukseen, sosiaalialan koulutukseen, fysioterapeuttikoulutukseen ja rakennustekniikan monimuotokoulutukseen. 

– Rakennustekniikan monimuotokoulutuksessa suuntaudutaan puurakentamiseen ja vähähiiliseen rakentamiseen. Tähän koulutukseen hakijoita oli erittäin kattavasti eri puolilta Suomea, kertoi vararehtori Pekka Auvinen Karelia-ammattikorkeakoulusta.

– Ylemmistä AMK-tutkinnoista suosituimpia olivat sosiaali- ja terveysalan koulutukset. Kokonaan verkko-opintoina toteutettavaan Ikäosaamisen kehittäminen ja johtaminen -koulutukseen oli enemmän hakijoita Uudeltamaalta kuin Pohjois-Karjalasta.

Kareliassa hakijoita oli kaikkiaan 3 540, joista 1 377 oli ensisijaisia hakijoita. Hakijamäärä kasvoi noin neljä prosenttia viime vuodesta. Kaikista hakijoista hieman alle puolet oli pohjoiskarjalaisia. Ensisijaisista hakijoista noin 70 % tuli Pohjois-Karjalasta. Mies- ja naishakijoita oli kaikkiaan lähes yhtä paljon.

Monimuoto-opinnoissa lähi-, etä- ja itseopiskelu vuorottelevat ja opiskelija voi aikatauluttaa opintonsa itsenäisemmin kuin lähiopinnoissa.

Yhteishaun perusteella valitaan lähes 1 000 uutta opiskelijaa syksyllä alkavaan koulutukseen. Ammattikorkeakoulututkintokoulutukseen liittyviä aloituspaikkoja on 790 ja ylempään ammattikorkeakoulututkintokoulutukseen 155. Opiskelijavalinta tapahtuu todistusten, valintakokeen ja valintakoekurssien avulla.