Tutkimus- ja kehittämisyhteistyöstä merkittävä lisäverovähennys yrityksille ja yhteisöille!

Verottaja tarjoaa yrityksille ja yhteisöille merkittävän uuden 50 prosentin lisävähennyksen tutkimusorganisaation, kuten Karelia-ammattikorkeakoulun kanssa tehdystä tutkimus- ja kehittämisyhteistyöstä. Käytännössä verovelvollinen saa siis lisävähennyksen tehdessään vähentää lisävähennyksen perusteeseen luettavat alihankintamenot 1,5-kertaisena.

Verokannustin on voimassa verovuosina 2021-2025.

Edun tavoitteena on edistää laadukasta kotimaista tutkimus- ja kehittämistoimintaa sekä vahvistaa entisestään yritysten ja tutkimusorganisaatioiden välistä yhteistyötä. Yhdessä kehittämällä rakennamme alueemme kilpailukykyä ja elinvoimaa ja sen myötä hyvinvointia ja parempaa huomista meille kaikille. 

Edun perusteena aito uuden kehittäminen

Lisävähennykseen oikeuttaa kaikki yrityksen liiketoimintaan liittyvä tutkimus- ja kehittämisyhteistyö, jonka tavoitteena on uusien tuotteiden, palveluiden tai prosessien kehittäminen, tai olemassa olevien merkittävä ja oleellinen parantaminen.

Työ voi sisältää mm. prototyyppien, testiympäristöjen, pilottituotantolinjojen rakentamista, hankkeiden potentiaalin arviointia, analysointia, tuntemattomien riskien selvittämistä jne. Kaikkea sellaista, joka auttaa kehittämään uutta ja tukee päätöksentekoa.  

Lisävähennyksen perusteena on Karelia-ammattikorkeakoulun alihankintalasku vähennykseen oikeuttavasta tutkimus- ja kehittämisyhteistyöstä. Tarkempia tietoja lisävähennyksestä löydät Verohallinnon ohjeesta.