Tutki­mus- ja kehit­tä­mi­syh­teis­työstä merkit­tävä lisä­ve­ro­vä­hen­nys yrityk­sille ja yhteisöille!

Verot­taja tarjoaa yrityk­sille ja yhtei­söille merkit­tä­vän uuden 50 prosen­tin lisä­vä­hen­nyk­sen tutki­musor­ga­ni­saa­tion, kuten Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lun kanssa tehdystä tutki­mus- ja kehit­tä­mi­syh­teis­työstä. Käytän­nössä vero­vel­vol­li­nen saa siis lisä­vä­hen­nyk­sen tehdes­sään vähen­tää lisä­vä­hen­nyk­sen perus­tee­seen luet­ta­vat alihan­kin­ta­me­not 1,5-kertaisena.

Vero­kan­nus­tin on voimassa vero­vuo­sina 2021-2025.

Edun tavoit­teena on edistää laadu­kasta koti­maista tutki­mus- ja kehit­tä­mis­toi­min­taa sekä vahvis­taa enti­ses­tään yritys­ten ja tutki­musor­ga­ni­saa­tioi­den välistä yhteis­työtä. Yhdessä kehit­tä­mällä raken­namme alueemme kilpai­lu­ky­kyä ja elin­voi­maa ja sen myötä hyvin­voin­tia ja parem­paa huomista meille kaikille. 

Edun perus­teena aito uuden kehittäminen

Lisä­vä­hen­nyk­seen oikeut­taa kaikki yrityk­sen liike­toi­min­taan liit­tyvä tutki­mus- ja kehit­tä­mi­syh­teis­työ, jonka tavoit­teena on uusien tuot­tei­den, palve­lui­den tai proses­sien kehit­tä­mi­nen, tai olemassa olevien merkit­tävä ja oleel­li­nen parantaminen.

Työ voi sisäl­tää mm. proto­tyyp­pien, testiym­pä­ris­tö­jen, pilot­ti­tuo­tan­to­lin­jo­jen raken­ta­mista, hank­kei­den poten­ti­aa­lin arvioin­tia, analy­soin­tia, tunte­mat­to­mien riskien selvit­tä­mistä jne. Kaikkea sellaista, joka auttaa kehit­tä­mään uutta ja tukee päätöksentekoa. 

Lisä­vä­hen­nyk­sen perus­teena on Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lun alihan­kin­ta­lasku vähen­nyk­seen oikeut­ta­vasta tutki­mus- ja kehit­tä­mi­syh­teis­työstä. Tarkem­pia tietoja lisä­vä­hen­nyk­sestä löydät Vero­hal­lin­non ohjeesta.