Asiakkaat arvioivat yhteistyön Karelian kanssa joustavaksi, asiantuntevaksi ja laadukkaaksi

Karelia-ammattikorkeakoulu tekee tiivistä yhteistyötä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnassa (TKI-toiminta) yritysten ja elinkeinoelämän toimijoiden kassa. Erityyppisissä tutkimus- ja kehittämisprojekteissa on vuosittain mukana noin 800 yritystä. Lisäksi yrityksille ja julkisen sektorin toimijoille on tarjolla räätälöityjä koulutus- ja asiantuntijapalveluita. Koronavuoden haasteista huolimatta vuonna 2020 yritysasiakkaita oli 240 ja näiden henkilöstöä tai koulutettavia liki 2000 henkilöä. Yrityskoulutuksiin osallistujamäärä oli hieman aiempaa vuosia pienempi.

Vuosittain toteutettavassa palautekyselyssä asiakkaat ja kumppanit arvioivat Karelian TKI-toimintaa sekä räätälöityjä koulutus- ja asiantuntijapalveluita. Arviot liittyvät toiminnan laatuun ja tunnettuuteen, yhteistyöhön ja sen sujuvuuteen sekä hyödyllisyyteen ja vaikuttavuuteen. Asiakkaiden arviot Karelian toiminnasta olivat aiempaa vuosia paremmat kaikissa kyselyn osa-alueissa.

TKI-toiminnan arvioissa eniten parannusta oli tapahtunut toiminnan laadun ja tunnettuuden osalta. Räätälöidyissä koulutus- ja asiantuntijapalveluissa eniten parannusta koettiin yhteistyön sujuvuuteen liittyen.

Erityisen tyytyväisiä oltiin henkilöstön asiantuntijuuteen sekä siihen, että henkilöstö on helposti lähestyttävää. Tyytyväisiä oltiin myös nopeaan reagointiin ja joustavuuteen asioiden hoitamisessa. Kehittämiskohteissa toivottiin vielä aktiivisempaa ja tiiviimpää vuoropuhelua yritysten ja elinkeinoelämän toimijoiden kanssa sekä yhteistyön kehittämistä maakunnallisesti kattavammaksi. Erityisesti yhteistyön kehittämisessä nousi esiin toive opiskelijaharjoittelun kehittämisestä maakunnallisesti kattavaksi. Lisäksi Kareliasta toivottiin tukea yritysten kansainvälistymiseen.