Karelia-ammattikorkeakoulu mukana kansainvälisessä urheiluyrittäjyyden kehittämishankkeessa

Karelia-ammattikorkeakoulu on yksi kahdeksasta partnerista kansainvälisessä ENDURANCE-hankkeessa, jossa kartoitetaan urheilun ja yrittäjyyden välisiä yhteyksiä. Kartoituksessa pyritään löytämään niitä kohtia, joissa urheilija tarvitsee ohjausta, mikäli hän päättää siirtyä urheilu-uran jälkeen tai aikana yrittäjäksi.

– Urheilulla ja yrittäjyydellä on todettu olevan yhteisiä piirteitä, kuten päättäväisyys, sitkeys, itseluottamus, kestävyys, sääntöjen kunnioittaminen, omavaraisuus ja epäonnistumisen sietäminen. Urheilun ja yrittäjyyden väliset yhteydet ovat moninaiset, mutta harvoin tunnistettuja ja harvoin hyödynnettyjä. Urheilulähtöisillä aloilla on vähän yrittäjyyskasvatusta eikä räätälöityä yrittäjyyskoulutusta ole, kertoo projektipäällikkö Harri Mielonen.

Hankkeessa tehtävän kartoituksen pohjalta kehitetään konkreettisia opetuksen ja valmennuksen työkaluja ammatilliseen koulutukseen. Karelia-ammattikorkeakoulun Y-akatemia on vastuussa käytännön työkalujen kehittämisvaiheesta, joka alkaa syyskuussa 2021.

– Tulemme kehittämään innovatiivista koulutussisältöä yrittäjähengen sytyttämiseksi sekä uusia räätälöityjä koulutusmateriaaleja ja -välineitä, jatkaa Mielonen.

ENDURANCE-hankkeessa on partnereita seitsemästä maasta (Belgia, Bulgaria, Kroatia, Suomi, Italia, Slovakia ja Espanja) ja hanketta hallinnoi Comnius University Slovakiasta. Partnereilla on huomattava määrä yrittäjyyteen ja urheiluun liittyvää kokemusta, osaamista sekä valmiita toimivia käytäntöjä.

– Partnereiden monipuolinen tausta mahdollistaa syvällisen paneutumisen urheiluyrittäjyyteen sekä sen kehittämiseen. Erilaisten näkökulmien innovatiivinen yhdistäminen tuottaa parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Hankkeen aloituskokous pidettiin marraskuussa 2020 ja hanke päättyy joulukuussa 2022.

Hankkeen verkkosivuille http://www.enduranceproject.eu julkaistaan kartoituksen tulokset sekä koulutussisällöt.

Lisätietoja: projektipäällikkö Harri Mielonen, puh. 050 340 5579 tai [email protected].