Broman Groupilta lahjoitus Karelia-ammattikorkeakoululle kaupan alan opetukseen

Suomalainen perheyritys Broman Group tukee perinteisesti syntymäpäivänään lahjoituksilla erilaisia järjestöjä, hankkeita ja yhteistyökohteita. Lahjoitussumma on tänäkin vuonna 250 000 euroa ja se jakaantuu kahdeksalle eri kohteelle. Puolet lahjoituksista suuntautuu koulutukseen ja yhtenä kohteena on Karelia-ammattikorkeakoulu.

Koulutuksen tuki, yhteensä 125 000 euroa, ohjautuu yrittäjyyttä ja vähittäiskaupan tutkimusta sekä koulutusta edistävään toimintaan. Lahjoitukset jakaantuivat kolmelle taholle: Kaupan alan opetukseen Karelia-ammattikorkeakoululle, kauppatieteen tutkimusta tukevalle Liikesivistysrahastolle sekä kauppatieteen opetukseen Itä-Suomen yliopistolle.

− Kaupan alan toimijana olemme jo pitkään olleet mukana vahvistamassa suomalaisten vähittäiskaupan osaamista. Suomessa ei kouluteta riittävästi vähittäiskaupan osaajia. Alalla tarvitaan monipuolisten kokonaisuuksien osaamista, sanoo Broman Group Oy:n hallituksen puheenjohtaja Eero Broman.

– Karelia-ammattikorkeakoulu on erittäin kiitollinen saadusta lahjoituksesta. Meille Broman Groupin tunnustus on todella tärkeä asia, toteaa tyytyväisenä rehtori Petri Raivo Karelia-ammattikorkeakoulusta.