Huippuasiantuntijat keskustelevat naisyrittäjyydestä – ovatko naiset yritysneuvonnan tulikoe?

Naisyrittäjyyden haasteisiin perehdytään yritysneuvonnan ja rahoituksen asiantuntijawebinaarissa torstaina 27.5. klo 13.00 – 15.00.

Täydet tehot irti yritysneuvonnasta -webinaarissa pureudutaan haasteisiin, joita naisyrittäjät kohtaavat sekä yritysneuvonnassa että rahoituksen saamisessa. Tapahtumassa naisyrittäjyydestä ovat keskustelemassa yritystalousasiantuntija Katja Lindholm Business Finlandilta, Suomen Yrittäjänaiset ry:n puheenjohtaja Carita Orlando, TKI-asiantuntija Piritta Parkkari Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulusta ja rahoituspäällikkö Hanna Koponen Finnveralta. Maksuton webinaari järjestetään 27.5.2021 klo 13.00-15.00 ja siihen voi ilmoittautua 26.5. mennessä täällä: https://link.webropolsurveys.com/S/83E607B97E7626CA

Mielikuva yritysten saamasta tuesta on tasa-arvoinen, mutta Suomessa naisten perustamat startup-yritykset saavat vain 5 % rahoituksesta. Yhdysvalloissa osuus on 1%. Erot ovat niin suuria, että ne eivät ole selitettävissä esimerkiksi miesten suuremmilla hakijamäärillä tai naisten yritystoiminnan suuntautumisella pienempää rahoitusta vaativille aloille. Mielikuva riskejä kaihtavastakaan naisyrittäjästä ei pidä paikkaansa, sillä EK:n selvityksen mukaan naisyrittäjät ovat kasvuhakuisempia kuin miehet. Suomen Yrittäjänaisten toimitusjohtajan Carita Orlandon mukaan kannattava yritystoiminta vaatiikin yritysneuvojilta oikeanlaista asennetta ja irrottautumista stereotypioista.

Tilaisuus on suunnattu erityisesti yritysneuvojille, rahoittajille ja muille yrittäjyyden parissa toimiville. Tavoitteena on lisätä tietoisuutta sukupuolisensitiivisestä yritystoiminnan kehittämisestä. Nykyisistä rakenteista johtuvia esteitä tiedostamalla ja purkamalla voidaan parantaa yhdenvertaisuutta ja varmistaa, että kaikkien yhteiskunnassa käynnistyvien ja kehittyvien yritysten potentiaali pääsee toteutumaan täysimääräisesti yrittäjän sukupuolesta, etnisestä taustasta iästä tai muusta tekijästä riippumatta.

Naisyrittäjyyteen liittyvien haasteiden esiintuominen ja yrittäjille tarjottavan tuen kehittäminen on osa harvaan asuttujen alueiden naisyrittäjyyden kehittämishanke W-Powerin (Empowering female entrepreneurship in sparsely populated areas) toimintaa. Hanke on rahoitettu EU:n Pohjoisen Periferian ja Arktiksen 2014-2020 -ohjelmasta ja siinä on toteutuskumppaneita Suomesta (Pohjois-Karjala ja Lappi), Ruotsista, Islannista, Irlannista, Skotlannista ja Shetlannista.