Karelia-ammattikorkeakoulussa käynnistyy työkykykoordinaattorien koulutus

Karelia-ammattikorkeakoulussa käynnistyy syksyllä 2021 työkykykoordinaattorien koulutus. Koulutuksen tavoitteena on lisätä osaamista työkyvystä, työllistymisestä, kuntoutuksesta sekä monialaisesta yhteistyöstä.

– Työkykykoordinaattorikoulutuksen saatavuutta on parannettu osana hallitusohjelmaan sisältyvää Työkykyohjelmaa. Työkykykoordinaattorikoulutus tulee nyt entistä paremmin työkyvyn tuen ammattilaisten ja opiskelijoiden saataville, kertoo opettaja Tarja Laatikainen.

Koulutus soveltuu henkilöille, jotka työskentelevät esimerkiksi työterveyshuollossa, SOTE-keskuksissa, työ- ja elinkeinopalveluissa, sosiaalipalveluissa, terveydenhuollossa, oppilaitoksissa tai HR-tehtävissä. Koulutuksessa hyödynnetään verkko-opiskelua ja digitaalisia työvälineitä.

– Tavoitteena on, että opiskelija saa perusosaamisen työllistymisen ja työkyvyn palvelujärjestelmästä, sen osa-alueista ja toiminnasta. Opiskelija oppii myös tuntemaan työllistymisen ja työkyvyn haasteisiin liittyviä tekijöitä ja tilanteita. Tavoitteena on oppia edistämään kestävään työllistymisratkaisuun pääsemistä ja työhön paluuta.

Koulutus alkaa myös seitsemässä muussa ammattikorkeakoulussa Ammattikorkeakoulut tarjoavat 10 opintopisteen työkykykoordinaattori koulutusta osana ammatillista täydennyskoulutusta tai osana ammattikorkeakoulututkintoja. Karelia-ammattikorkeakoulun lisäksi koulutusta tarjoavat Metropolia, Jyväskylän, Tampereen, Satakunnan, Oulun, Lapin ja Savonian ammattikorkeakoulut.