Karelia tarjoaa tapahtumatuottamisen koulutuksen pohjoiskarjalaisille toimijoille

Karelia-ammattikorkeakoulun Smart Event Managers -hanke tarjoaa uuden tapahtumatuottamisen koulutuksen pohjoiskarjalaisille tapahtumien tekijöille. Hankkeessa pilotoitava maksuton koulutuskokonaisuus kokoaa yhteen asiantuntijat monelta saralta. Marraskuussa alkava koulutus vastaa työelämän kysyntään ja tekee laaja-alaisesti yhteistyötä Karelian eri koulutusten, valtakunnallisten etujärjestöjen, TE-toimiston sekä maakunnan tekijöiden kanssa.. 

–   Koronapandemian vaikutus tapahtuma-alaan on ollut erityisen raju ja edessämme on uusi normaali. Maailmanlaajuinen epidemia ei ole ainut asia, joka on vaikuttanut tapahtumajärjestämiseen. Lainsäädäntö ja tapahtumaturvallisuus vaativat yhä tiukempia toimia järjestäjiltä. Digitalisaatio luo uusia mahdollisuuksia tuotannon joka osa-alueella, suunnittelusta asiakkaan kokemukseen. Alkavassa koulutuksessa suuntaamme katseemme tulevaisuuteen, kertoo hankkeen projektipäällikkö Katariina Peltonen.

Smart Event Managers -koulutus koostuu viidestä kokonaisuudesta. Osallistuja voi suorittaa kokonaisuuksista kaikki tai ilmoittautua vain niille, jotka tarjoavat itselle uutta tietoa.

– Koulutus alkaa tapahtumajärjestämisen perusteista ja huipentuu teknologiakokeiluihin, jotka tullaan toteuttamaan Pohjois-Karjalan alueen tapahtumissa. Suurin osa kurssien toteutuksista tulee verkkoon, jotta ne voidaan suorittaa ajasta ja paikasta riippumatta osallistujan omaan tahtiin, jatkaa Peltonen.

Kouluttajina toimivat sekä Karelian henkilökunta että tapahtumakentällä toimivat asiantuntijat. Kurssien lisäksi osallistujien on mahdollista verkostoitua tapaamisten, webinaarin ja sähköisen alustan avulla. Smart Event Managers –hanke kestää kaksi vuotta, jonka jälkeen pilotoitu koulutuskokonaisuus tulee olemaan osa Karelian avoimen AMK:n tarjontaa.

Lisätietoja: projektipäällikkö Katariina Peltonen, puh. 050 599 9892