Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulu tarjoaa erilai­sia palve­luja maahan muuttaneille

Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulu tarjoaa moni­puo­li­sia palve­luja maahan muut­ta­neille. Olemme kehit­tä­neet edel­leen ohjaus­pal­ve­lua sekä kehit­tä­neet ja lisän­neet maahan muut­ta­neille suun­nat­tuja koulutuksia.

Haku käyn­nissä korkea­kou­luo­pin­toi­hin valmen­ta­vaan koulutukseen

Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulu tarjoaa jälkeen Korkea­kou­luo­pin­toi­hin valmen­ta­vaa koulu­tusta maahan muut­ta­neille. Puolen vuoden mittai­sessa koulu­tuk­sessa opis­kel­laan suomen kielen lisäksi mate­ma­tiik­kaa ja englan­tia sekä saadaan valmiuk­sia suomen­kie­li­siin korkea­kou­luo­pin­toi­hin. Koulu­tuk­sen avulla maahan muut­ta­neen voi olla helpompi päästä opis­ke­le­maan korkea­kou­luun. Koulu­tuk­sessa opis­ke­li­jat vahvis­ta­vat kieli­tai­toansa itse­näi­sen kielen­käyt­tä­jän tasolta B1 seuraa­valle tasolle B2.

Uutena, viime keväänä Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulu mahdol­listi uuden­lai­sen eril­lis­va­lin­nan valmen­ta­van koulu­tuk­sen suorit­ta­neille. Tämä mahdol­lis­taa sen, että korkea­kou­luo­pin­toi­hin valmen­ta­van koulu­tuk­sen suorit­ta­neet voivat päästä suoraan tutkin­toon johta­vaan koulu­tuk­seen Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­luun, ilman valin­ta­koetta. Tämä on ensim­mäi­nen ja tällä hetkellä ainut Suomessa toteu­tettu eril­lis­va­lin­ta­käy­täntö maahan muuttaneille.

Asian­tun­ti­ja­teh­tä­viin valmen­tava koulu­tus maahan muut­ta­neille, seuraava haku alkaa lokakuussa

Karelia-ammt­ti­kor­kea­koulu järjes­tää yhdessä Itä-Suomen yliopis­ton ja Savonia-amk:n kanssa  MOKOMA-hank­keessa asian­tun­ti­ja­teh­tä­viin valmen­ta­vaa KAVA-koulu­tusta maahan muut­ta­neille, joilla jo on korkea­kou­lu­tut­kinto ja jotka halua­vat löytää pika­väy­län töihin. Ensim­mäistä puolen vuoden mittaista koulu­tusta pilo­toi­daan juuri nyt ja seuraava koulu­tus alkaa tammikuussa.

Myös verk­ko­kurs­seja on tarjolla perus­ta­solta edis­ty­nei­siin kielenkäyttäjiin

Suomen kielen verk­ko­kurs­seja tarjo­taan sekä kirjal­li­sen että suul­li­sen suomen eri kieli­taito tasoilla.

Kare­lian tukee omia tutkinto-opis­ke­li­joi­taan suomen opin­noissa ja auttaa löytä­mään sopi­van­ta­soi­set vapaa­va­lin­tai­set verk­ko­kurs­sit pakol­lis­ten suomen kurs­sien lisäksi. Uutena pilo­toi­daan suomen­kie­li­sissä koulu­tuk­sissa oleville kielikli­ni­koita, joissa he saavat tukea suomen kielessä. Lisäksi kansain­vä­li­siin tutkinto-ohjel­miin opis­ke­le­maan tule­vien suomen kielen oppi­mi­sen polkua pyri­tään sujuvoittamaan.

SIMHE-ohjaus on ilmaista palve­lua maahan muuttaneille

SIMHE-ohjaus­pal­ve­lut (Suppor­ting Immi­grants in Higher Educa­tion) on tarkoi­tettu heille, joilla on korkea­kou­lu­tut­kinto tai jotka ovat korkea­kou­lu­kel­poi­sia. Ohjauk­sen tarkoi­tuk­sena on auttaa löytä­mään maahan muut­ta­neelle sopiva opis­kelu- tai urapolku. Ohjaus ei anna valmiita vastauk­sia, vaan ohjauk­sen tarkoi­tuk­sena on auttaa hahmot­ta­maan omaa osaa­mista sekä vahvuuk­sia ja heikkouksia.

Karelia-amk on yksi SIMHE-vastuu­kor­kea­kou­luista Suomessa. SIMHE-toiminta on Opetus- ja kult­tuu­ri­mi­nis­te­riön tukemaa.