Missiona naisyrittäjyyden edistäminen ja vahvistaminen kansainvälisesti

Poismuuttoa harvaanasutuilta alueilta voidaan vähentää edistämällä naisten itsensä työllistämistä ja yrittäjyyttä. Alueiden elinvoimaisuuden ja tasa-arvon kannalta on tärkeää pitää myös maaseutumaiset alueet asuttuina ja kaventaa kehityseroja eri alueiden välillä. Kuluneen kahden vuoden aikana koeponnistetut vertaismentorointiohjelma sekä naisille suunnattu liikeideakilpailu on havaittu hyviksi keinoiksi tukea naisyrittäjien kansainvälistä liiketoimintaa ja yhteistyötä myös pandemian aikana. Karelia-ammattikorkeakoulun ja Business Joensuun toteuttama W-Power -hanke on vuosina 2018-2021 etsinyt ratkaisukeinoja naisten yrittäjyyden tukemiseen harvaan asutuilla seuduilla ympäri Pohjoisen Euroopan sekä tarjonnut koulutusta yrittäjyysosaamisen kehittämiseen. Suosio on ollut suurta ja hankkeen toimenpiteisiin on osallistunut yli 500 yrittäjää tai sellaiseksi haluavaa.

W-Power -hankkeen huipentava tapatumaviikko polkaistaan käyntiin perinteisellä seminaaripäivällä tiistaina 28.9.2021 klo 13-16 paikan päällä Joensuussa sekä verkossa yli rajojen. Pohjois-Karjalan Yrittäjien naisyrittäjäverkosto Bisnesleidit järjestää seminaarin jälkeen verkostoitumis- ja cocktailtilaisuuden klo 16-17.30 live-osallistujille Karelia-ammattikorkeakoulun Tikkarinne-kampuksella (A-talon auditorio, Tikkarinne 9, 80200 Joensuu). Seminaariviikon kieli on englanti.

Hybriditapahtuman puhujina ovat 28.9. klo 13-16

  • Nyhtökauran kehittäjä Maija Itkonen, Gold&Green Foods Ltd.
  • Bisnesenkeli Kim Väisänen, Evli Growth Partners
  • Maakuntajohtaja Markus Hirvonen, Pohjois-Karjalan maakuntaliitto
  • President Cheryl Miller Van Dÿck, Women Entrepreneurship Platform (WEP)
  • Senior Innovation Advisor Marthe Haugland, Nordic Innovation

Maija Itkonen osallistuu seminaariin paikan päällä Joensuussa. Koronatilanteen pahentuessa tilaisuus järjestetään vain verkkotapahtumana. Tapahtumaviikon tarkempi ohjelma: https://w-power.interreg-npa.eu/news/show/the-final-seminar-week-will-run-from-tuesday-28th-to-thursday-30th-september-2021/

W-Power -hanke on rahoitettu EU:n Pohjoisen Periferian ja Arktiksen 2014-2020 -ohjelmasta ja siinä on mukana toteutuskumppaneita Suomesta (Pohjois-Karjala ja Lappi), Ruotsista, Islannista, Irlannista, Skotlannista ja Shetlannista. Pohjois-Karjalassa toteuttajia ovat Karelia-ammattikorkeakoulu ja Business Joensuu sekä yhteistyökumppanina Pohjois-Karjalan Yrittäjät ry /Bisnesleidit. Suomesta toteuttajajoukossa on lisäksi Lapin ammattikorkeakoulu.