Joen­suun Draft Program -yrit­tä­jyys­oh­jelma sai erikois­mai­nin­nan euroop­pa­lai­sen yrit­tä­jyy­den edistämisessä

Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lun Draft Program -yrit­tä­jyys­oh­jelma on saanut erikois­mai­nin­nan Euroop­pa­lai­sen yrit­tä­jyy­den edis­tä­mi­sen (EEPA) kilpai­lussa. Joen­suu­lai­nen yrit­tä­jyys­oh­jelma sai tunnus­tusta inno­va­tii­vi­sesta ja luovasta yrit­tä­jyyttä edis­tä­västä hank­kees­taan, jossa paikal­li­sia hyviä käytän­töjä siir­re­tään muille alueen aloit­ta­ville yrittäjille. 

Draft Program on viiden itäsuo­ma­lai­sen oppi­lai­tok­sen yhtei­nen pieni, mutta inno­va­tii­vi­nen yrit­tä­jyys­oh­jelma. Ohjelma tarjoaa mikro­ra­hoi­tusta ja valmen­nusta opis­ke­lija-, henki­lö­kunta- ja alum­ni­tii­meille. Ohjel­massa on kehi­tetty tutki­van yrit­tä­jyy­den toimin­ta­malli, missä jokai­nen asia­kas­tiimi nähdään tutki­mus­ret­ki­kun­tana, joka tuottaa paikal­li­sesti rele­vant­tia toimia­las­pe­si­fiä tietoa. Yrit­tä­jyys­val­men­ta­jat, eli tutki­vat yritys­ke­hit­tä­jät, muun­ta­vat tiimien kanssa työs­ken­te­lystä saadut opit niin kutsu­tuiksi hyöty­jul­kai­suiksi. Hyöty­jul­kai­sut ovat käytän­nöl­li­siä blogeja, videoita, podcas­teja ja oppaita, jotka siir­tä­vät paikal­li­sia toimia­las­pe­si­fejä hyviä käytän­töjä muille aloit­ta­ville yrit­tä­jille alueella. Ohjel­masta on viime vuosina synty­nyt vajaa kymmen­kunta yritystä vuosittain. 

EEPA-kilpai­luun osal­lis­tui tänä vuonna yhteensä 47 hanketta 28 maasta kuudessa kilpai­lusar­jassa. Kilpai­lun tarkoi­tuk­sena on esitellä parhaita yrit­tä­jyy­den edis­tä­mi­sen toimin­ta­ta­poja ja käytän­töjä. Lisäksi tarkoi­tus on lisätä tietoi­suutta yrit­tä­jyy­destä sekä rohkaista ja kannus­taa ryhty­mään yrit­tä­jäksi. Euroo­pan komis­sio jakaa Euroop­pa­lai­sen yrit­tä­jyy­den edis­tä­mis­pal­kin­non vuosit­tain ja tänä vuonna jo 15. kertaa.

Kilpai­lun fina­lis­tit ja erikois­mai­nin­nan saaneet hank­keet olivat esillä SME Assembly -tilai­suu­dessa, joka järjes­tet­tiin tänä vuonna 15–17. marras­kuuta Sloveniassa.

Lähde: Työ- ja elin­kei­no­mi­nis­te­riön tiedote