Karelia-ammattikorkeakoulu juhlii tänä vuonna 30-vuotista taivaltaan

Karelia-ammattikorkeakoulu viettää parhaillaan Karelia 30 -juhlavuotta, joka käynnistyy työn ja opiskelun merkeissä. Kuluvan vuoden aikana tullaan järjestämään erilaisia kaikille avoimia tapahtumia, joissa tuodaan esille Karelian toimintaa. Koronatilanteesta johtuen osa alkuvuodelle suunnitelluista tapahtumista on jouduttu siirtämään myöhempään ajankohtaan.

– Koulutuksemme tulokset ja roolimme aluekehittämisessä ovat olleet ja ovat edelleenkin todella merkittävät. Tällä hetkellä Pohjois-Karjalan työelämässä olevista osaajista joka kymmenes on meidän kouluttamamme. On siis monta syytä juhlistaa 30-vuotista taivaltamme, kertoo rehtori Petri Raivo.

Vuosikymmenten aikana Suomen ammattikorkeakoulujärjestelmä on saavuttanut vireän aikuistumisvaiheen, ja sillä on merkittävä roolin Suomen koulutuskentässä. Karelia on ollut eturintamassa kehittämässä uutta korkeakoulujärjestelmää, ja oli ensimmäisten vakinaistettujen ammattikorkeakoulujen joukossa.

Karelia-ammattikorkeakoulusta on valmistunut näiden vuosien aikana yli 16 250 opiskelijaa, joista arviolta noin 70 prosenttia on jäänyt Pohjois-Karjalaan. Kareliassa opiskelee tällä hetkellä 3 900 opiskelijaa, joista kansainvälisiä tutkinto-opiskelijoita on noin 100. Henkilöstöä Kareliassa on noin 280.

Tietoa juhlavuodesta ja sen tapahtumista löytyy osoitteesta https://www.karelia.fi/karelia-30-juhlavuosi/