Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulu juhlii tänä vuonna 30-vuotista taivaltaan

Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulu viettää parhail­laan Karelia 30 -juhla­vuotta, joka käyn­nis­tyy työn ja opis­ke­lun merkeissä. Kuluvan vuoden aikana tullaan järjes­tä­mään erilai­sia kaikille avoimia tapah­tu­mia, joissa tuodaan esille Kare­lian toimin­taa. Koro­na­ti­lan­teesta johtuen osa alku­vuo­delle suun­ni­tel­luista tapah­tu­mista on jouduttu siir­tä­mään myöhem­pään ajan­koh­taan.

– Koulu­tuk­semme tulok­set ja roolimme alue­ke­hit­tä­mi­sessä ovat olleet ja ovat edel­leen­kin todella merkit­tä­vät. Tällä hetkellä Pohjois-Karja­lan työelä­mässä olevista osaa­jista joka kymme­nes on meidän koulut­ta­mamme. On siis monta syytä juhlis­taa 30-vuotista taival­tamme, kertoo rehtori Petri Raivo.

Vuosi­kym­men­ten aikana Suomen ammat­ti­kor­kea­kou­lu­jär­jes­telmä on saavut­ta­nut vireän aikuis­tu­mis­vai­heen, ja sillä on merkit­tävä roolin Suomen koulu­tus­ken­tässä. Karelia on ollut eturin­ta­massa kehit­tä­mässä uutta korkea­kou­lu­jär­jes­tel­mää, ja oli ensim­mäis­ten vaki­nais­tet­tu­jen ammat­ti­kor­kea­kou­lu­jen joukossa.

Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lusta on valmis­tu­nut näiden vuosien aikana yli 16 250 opis­ke­li­jaa, joista arviolta noin 70 prosent­tia on jäänyt Pohjois-Karja­laan. Kare­liassa opis­ke­lee tällä hetkellä 3 900 opis­ke­li­jaa, joista kansain­vä­li­siä tutkinto-opis­ke­li­joita on noin 100. Henki­lös­töä Kare­liassa on noin 280.

Tietoa juhla­vuo­desta ja sen tapah­tu­mista löytyy osoit­teesta https://www.karelia.fi/karelia-30-juhlavuosi/