Karelia-ammattikorkeakoulu siirtyy sähköiseen tutkintotodistukseen

Karelia-ammattikorkeakoulussa on otettu tammikuussa 2022 käyttöön sähköinen tutkintotodistus. Ensimmäinen sähköisen tutkintotodistuksen saava opiskelija valmistui 21.1.2022.

– Atomi-palvelussa allekirjoitetut tutkintotodistukset täyttävät EU-regulaatiossa asetetut tiukimman ja luotettavimman tason vaatimukset, kertoo Atomi-palvelun tuoteomistaja Jaakko Rannila ratkaisun toteuttaneesta Studyo Oy:sta.

Sähköiseen tutkintotodistukseen siirtymisen jälkeen kaikki valmistuvat opiskelijat saavat tutkintotodistuksensa sähköisenä. Sähköisesti allekirjoitettu tutkintotodistus parantaa oleellisesti opiskelijan mahdollisuutta oman datan hallintaan ja samalla sujuvoittaa opintohallinnon prosesseja. Siirtyminen digitaalisiin dokumentteihin paperisten tulosteiden sijaan on merkittävä myös tietoturvan näkökulmasta.

– Sähköinen tutkintotodistus tarjoaa opiskelijalle paperista luotettavamman tavan todistaa tutkintonsa. Sähköinen tutkintotodistus on osa opiskelijapalveluiden digitaalista kehittämistä ja se on tunnistettu korkeakoulujen Digivisio-hankkeen tavoitteistossa, kertoo rehtori Petri Raivo.

Sähköinen tutkintotodistus on virallinen todistus, joka ei vaadi erillistä oikeaksi todistamista. Todistuksen voi toimittaa esimerkiksi liitetiedostona eri viranomaisille tai työnantajalle, joka voi tarkistaa todistuksen sähköisen allekirjoituksen aitouden joko Karelian sivuilla olevan Atomi Validator -palvelun tai  Digi- ja Viestintäviraston sivuilla olevan tarkistuspalvelun avulla. Mikäli todistus katoaa, on se aina saatavana uudelleen sähköisenä, alkuperäistä vastaavana versiona.  Sähköisestä tutkintotodistuksesta voit tulostaa tulosteita, mutta virallinen tutkintotodistus on vain sähköisessä muodossa.