Karelia-ammattikorkeakoulu ylsi huipputulokseen korkeakoulujen ensimmäisessä yhteishaussa

Karelia-ammattikorkeakoulu osallistui korkeakoulujen ensimmäiseen, vieraskielisten koulutusten yhteishakuun kahdella englanninkielisellä tutkintokoulutuksella. Niihin haki yhteensä 2210 hakijaa Suomesta ja eri puolilta maailmaa. Ensisijaisen hakijoiden määrä kaksinkertaistui, ja kokonaishakijamäärä oli lähes kolme kertaa enemmän kuin viime vuonna. Karelian vetovoiman kasvu suhteessa aloituspaikkoihin on suurin Karelian historiassa ja paras Suomen ammattikorkeakouluista.

– Karelia on aidosti kansainvälinen korkeakouluyhteisö. Olemme kehittäneet määrätietoisesti työelämätarpeita vastaavia englanninkielisiä tutkintokoulutuksia. On ilahduttavaa huomata, että Karelian kansainväliset koulutukset kiinnostavat hakijoita yli 70 eri maasta. Myös suomalaisten hakijoiden määrä kasvoi edellisiin vuosiin verrattuna.  Voimme olla erittäin tyytyväisiä tähän hakutulokseen, iloitsee rehtori Petri Raivo.

– Olemme tehneet tietoisia satsauksia koulutusperäisen maahanmuuton edistämiseen, ja on hienoa huomata, että satsaukset alkavat tuottaa tuloksia varsin nopeasti, Raivo lisää.

Suositummaksi hakukohteeksi osoittautui edellisten vuosien tapaan International Business -koulutus, jossa 40 aloituspaikkaa tavoitteli 1684 hakijaa. Industrial Management -koulutuksen 40 aloituspaikkaa tavoitteli puolestaan 440 hakijaa. 

Molempiin koulutuksiin on useita valintatapoja. Uutuutena opiskelijavalinnassa on ammattikorkeakoulujen yhteinen online-valintakoe. Myös todistusvalinta on yksi valintatapa. Opinnot alkavat Karelia-ammattikorkeakoulun Wärtsilä-kampuksella syksyllä 2022.