Tieto- ja viestintätekniikan insinöörien sekä toimintaterapeuttien koulutukset käynnistyvät Kareliassa syksyllä 2023

Karelia-ammattikorkeakoulun koulutusvastuu laajenee ensi vuonna, kun Kareliassa käynnistyy tieto- ja viestintätekniikan insinöörien sekä toimintaterapeuttien koulutukset. Karelia sai molemmat hakemansa koulutusvastuut. Aloituspaikkojen määrät täsmentyvät myöhemmin.

Tieto- ja viestintätekniikan osaajille on suuri valtakunnallinen ja alueellinen tarve. Tieto- ja viestintätekniikan insinöörikoulutus kytkeytyy tiiviisti Karelia2030-strategian tavoitteisiin.

– Tieto- ja viestintätekniikan koulutus päättyi Kareliassa muutama vuosi sitten, mutta nyt saamme sen toistamiseen. ICT-alalla tarvitaan suomalaisia ja ulkomaalaisia työntekijöitä, joten käynnistämme koulutuksen suomen- ja englanninkielellä osaksi Karelian ICT-koulutuksen kokonaisuutta ja Itä-Suomen korkeakoulujen ICT-koulutuspolkua, kertoo rehtori Petri Raivo.

Toimintaterapeutti-koulutus tulee osaksi Karelian vahvaa kuntoutuksen osaamiskokonaisuutta ja ikäosaamisen vahvuusaluetta. Kareliassa on kokemusta ylimaakunnallisesta yhteistyöstä

– Itä-Suomen ikääntyvä väestö tarvitsee kuntoutuksen osaajia. Vastaavaa koulutusta ei ole muualla Itä-Suomessa. Meillä on kokemusta ylimaakunnallisesta yhteistyöstä.

Korkeakoulujen koulutusvastuiden laajennuksilla vastataan moniin yhteiskunnallisiin tarpeisiin ja vahvistetaan nuorten koulutusmahdollisuuksia. Korkeakouluissa uudet koulutusvastuut tarkoittavat osaamispohjan laajentumista, pitkäjänteistä sitoutumista koulutuksen ja tutkimuksen kehittämiseen valituilla aloilla sekä avautuvia yhteistyömahdollisuuksia kansallisesti ja kansainvälisesti.