Tieto- ja vies­tin­tä­tek­nii­kan insi­nöö­rien sekä toimin­ta­te­ra­peut­tien koulu­tuk­set käyn­nis­ty­vät Kare­liassa syksyllä 2023

Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lun koulu­tus­vas­tuu laaje­nee ensi vuonna, kun Kare­liassa käyn­nis­tyy tieto- ja vies­tin­tä­tek­nii­kan insi­nöö­rien sekä toimin­ta­te­ra­peut­tien koulu­tuk­set. Karelia sai molem­mat hake­mansa koulu­tus­vas­tuut. Aloi­tus­paik­ko­jen määrät täsmen­ty­vät myöhemmin.

Tieto- ja vies­tin­tä­tek­nii­kan osaa­jille on suuri valta­kun­nal­li­nen ja alueel­li­nen tarve. Tieto- ja vies­tin­tä­tek­nii­kan insi­nöö­ri­kou­lu­tus kytkey­tyy tiiviisti Kare­lia2030-stra­te­gian tavoitteisiin.

– Tieto- ja vies­tin­tä­tek­nii­kan koulu­tus päättyi Kare­liassa muutama vuosi sitten, mutta nyt saamme sen tois­ta­mi­seen. ICT-alalla tarvi­taan suoma­lai­sia ja ulko­maa­lai­sia työn­te­ki­jöitä, joten käyn­nis­tämme koulu­tuk­sen suomen- ja englan­nin­kie­lellä osaksi Kare­lian ICT-koulu­tuk­sen koko­nai­suutta ja Itä-Suomen korkea­kou­lu­jen ICT-koulu­tus­pol­kua, kertoo rehtori Petri Raivo.

Toimin­ta­te­ra­peutti-koulu­tus tulee osaksi Kare­lian vahvaa kuntou­tuk­sen osaa­mis­ko­ko­nai­suutta ja ikäosaa­mi­sen vahvuusa­luetta. Kare­liassa on koke­musta ylimaa­kun­nal­li­sesta yhteistyöstä

– Itä-Suomen ikään­tyvä väestö tarvit­see kuntou­tuk­sen osaajia. Vastaa­vaa koulu­tusta ei ole muualla Itä-Suomessa. Meillä on koke­musta ylimaa­kun­nal­li­sesta yhteistyöstä.

Korkea­kou­lu­jen koulu­tus­vas­tui­den laajen­nuk­silla vasta­taan moniin yhteis­kun­nal­li­siin tarpei­siin ja vahvis­te­taan nuorten koulu­tus­mah­dol­li­suuk­sia. Korkea­kou­luissa uudet koulu­tus­vas­tuut tarkoit­ta­vat osaa­mis­poh­jan laajen­tu­mista, pitkä­jän­teistä sitou­tu­mista koulu­tuk­sen ja tutki­muk­sen kehit­tä­mi­seen vali­tuilla aloilla sekä avau­tu­via yhteis­työ­mah­dol­li­suuk­sia kansal­li­sesti ja kansainvälisesti.