Karelian restonomeille pronssia Resto-tietotaitokilpailuista

Karelian restonomit voittivat pronssia 16.-17.3.2022 Jyväskylässä järjestetyissä Resto-tietotaitokilpailussa. Pronssia voittaneessa joukkueessa Karelian Kajauksessa kilpailivat Sarita Käräjähonka, Sofia Niemi, Sanna Vanninen ja Anniina Åke. Paras  kolmestatoista kisassa olleesta joukkueesta oli Satakunnan ammattikorkeakoulu ja toiseksi tuli LAB-ammattikorkeakoulun joukkue.

Kisojen ennakkotehtävässä kilpailijat pääsivät kehittämään palvelukonseptia Jyväskylän satama-alueelle. Varsinaisissa kisapäivien tehtävissä joukkueet pohtivat Matkailu- ja ravitsemisalan vetovoimaan liittyviä asioita, kehittivät saunafestivaalin ja miettivät konkreettisia toimenpiteitä, miten Keski-Suomen matkailutoimijat voivat osallistaa asiakkaitaan vastuullisuustekoihin.

Kilpailut olivat 20-vuotisjuhlakilpailut, ja niiden järjestelyistä vastasi Jyväskylän ammattikorkeakoulu. Kisat ovat saaneet alkunsa vuonna 2002 Turusta, jossa keittiömestari Aki Walhman sai idean kisojen järjestämisestä. Kilpailujen tarkoituksena on restonomien arvostuksen ja alan tunnettuuden lisääminen sekä alan toimijoiden verkostoitumisen mahdollistaminen. Vuoden 2023 kisojen järjestelyvastuussa on Tampereen ammattikorkeakoulu.