Korkeakoulujen yhteishaku alkaa 16.3.2022 – Kareliassa haussa 22 hakukohdetta

Korkeakoulujen kevään yhteishaku alkaa keskiviikkona 16.3. ja jatkuu 30.3.2022 saakka. Karelia-ammattikorkeakoulussa on haussa 22 hakukohdetta, joista ylempiin ammattikorkeakoulututkintoihin johtavia koulutuksia on neljä.

  – Meille hakevalla opiskelijalla on seitsemän vaihtoehtoa valita koulutusala, jossa opiskella. Lisäksi on mahdollisuus valita opiskelutavaksi päivätoteutus, monimuotototeutus tai verkkototeutus.  Luvassa on monipuolisia opintokokonaisuuksia, oppimisympäristöjä ja työharjoittelujaksoja sekä tilaisuus myös opiskeluun ja harjoitteluun ulkomailla, kertoo rehtori Petri Raivo.

Karelian opetussuunnitelmat on uudistettu vuoden 2021 aikana yhteistyössä työelämän kanssa.

  – Voin vaivatta todeta, että kaikki tutkintomme on suunniteltu työelämän tarpeita ajatellen. Ja Karelian tutkinnolla todellakin työllistyy. Viime vuonna meiltä valmistui ennätysmäärä opiskelijoita, Petri Raivo jatkaa.

Kevään yhteishaussa on mukana hakukohteita, jotka ovat aikaisemmin olleet vain syksyn yhteishaussa. Esimerkiksi suosittu terveydenhoitaja (AMK) -koulutus ja syksyllä ensi kertaa haussa ollut geronomikoulutus ovat mukana jo kevään haussa.

Koulutuksiin haetaan Opintopolussa osoitteessa opintopolku.fi. Opiskelijoita valitaan koulutuksiin useammalla eri valintatavalla, joista yleisimmät ovat todistusvalinta sekä kesäkuun alussa järjestettävä AMK-valintakoe. Myös valintakurssi on valintatapana useissa hakukohteissa, esimerkiksi tietojenkäsittelyn tradenomi- ja rakennustekniikan puurakentamiseen painottuvassa insinöörikoulutuksissa. Opiskelijavalintojen tulokset julkaistaan viimeistään 8.7.2022. Opinnot alkavat elokuussa 2022