Korkea­kou­lu­jen yhteis­haku alkaa 16.3.2022 – Kare­liassa haussa 22 hakukohdetta

Korkea­kou­lu­jen kevään yhteis­haku alkaa keski­viik­kona 16.3. ja jatkuu 30.3.2022 saakka. Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lussa on haussa 22 haku­koh­detta, joista ylem­piin ammat­ti­kor­kea­kou­lu­tut­kin­toi­hin johta­via koulu­tuk­sia on neljä.

  – Meille hake­valla opis­ke­li­jalla on seit­se­män vaih­toeh­toa valita koulu­tusala, jossa opis­kella. Lisäksi on mahdol­li­suus valita opis­ke­lu­ta­vaksi päivä­to­teu­tus, moni­muo­to­to­teu­tus tai verk­ko­to­teu­tus.  Luvassa on moni­puo­li­sia opin­to­ko­ko­nai­suuk­sia, oppi­mi­sym­pä­ris­töjä ja työhar­joit­te­lu­jak­soja sekä tilai­suus myös opis­ke­luun ja harjoit­te­luun ulko­mailla, kertoo rehtori Petri Raivo.

Kare­lian opetus­suun­ni­tel­mat on uudis­tettu vuoden 2021 aikana yhteis­työssä työelä­män kanssa.

  – Voin vaivatta todeta, että kaikki tutkin­tomme on suun­ni­teltu työelä­män tarpeita ajatel­len. Ja Kare­lian tutkin­nolla todel­la­kin työl­lis­tyy. Viime vuonna meiltä valmis­tui ennä­tys­määrä opis­ke­li­joita, Petri Raivo jatkaa.

Kevään yhteis­haussa on mukana haku­koh­teita, jotka ovat aikai­sem­min olleet vain syksyn yhteis­haussa. Esimer­kiksi suosittu tervey­den­hoi­taja (AMK) -koulu­tus ja syksyllä ensi kertaa haussa ollut gero­no­mi­kou­lu­tus ovat mukana jo kevään haussa.

Koulu­tuk­siin haetaan Opin­to­po­lussa osoit­teessa opintopolku.fi. Opis­ke­li­joita vali­taan koulu­tuk­siin useam­malla eri valin­ta­ta­valla, joista ylei­sim­mät ovat todis­tus­va­linta sekä kesä­kuun alussa järjes­tet­tävä AMK-valin­ta­koe. Myös valin­ta­kurssi on valin­ta­ta­pana useissa haku­koh­teissa, esimer­kiksi tieto­jen­kä­sit­te­lyn trade­nomi- ja raken­nus­tek­nii­kan puura­ken­ta­mi­seen painot­tu­vassa insi­nöö­ri­kou­lu­tuk­sissa. Opis­ke­li­ja­va­lin­to­jen tulok­set julkais­taan viimeis­tään 8.7.2022. Opinnot alkavat elokuussa 2022