Asiakkaat arvioivat yhteistyön Karelia-ammattikorkeakoulun kanssa joustavaksi, asiantuntevaksi ja laadukkaaksi

Karelia-ammattikorkeakoulu tekee tiivistä yhteistyötä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnassa (TKI-toiminta) yritysten ja elinkeinoelämän toimijoiden kassa. TKI-yhteistyön tavoitteena on tukea yritysten kehittymistä ja asemaa kilpailluilla markkinoilla sekä synnyttää sitä kautta maakuntaan elinvoimaa ja työpaikkoja. Erityyppisissä tutkimus- ja kehittämisprojekteissa oli vuonna 2021 mukana 1100 yritystä tai yhteisöä.

Lisäksi Karelia tarjoaa yrityksille ja julkisen sektorin toimijoille räätälöityjä koulutus- ja asiantuntijapalveluita. Koronavuoden haasteista huolimatta vuonna 2021 palveluihin osallistui yritysasiakkaita 330 ja näiden henkilöstöä noin 2400 henkilöä. Yritystoimeksiantojen lukumäärä ja koulutuksiin osallistujamäärä oli aiempaa vuosia suurempi.

Vuosittain toteutettavassa palautekyselyssä asiakkaat ja kumppanit arvioivat Karelian TKI-toimintaa sekä koulutus- ja asiantuntijapalveluita. Arviot liittyvät toiminnan laatuun ja tunnettuuteen, yhteistyöhön ja sen sujuvuuteen sekä hyödyllisyyteen ja vaikuttavuuteen. Saamamme palautteen mukaan asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä yhteistyöhön ja erityisesti yhteistyössä syntyneiden tulosten hyödynnettävyyteen toimintansa kehittämisessä.

Asiakaspalautteen perusteella erityisen tyytyväisiä ollaan Karelian henkilöstön asiantuntijuuteen sekä siihen, että henkilöstö on helposti lähestyttävää. Lisäksi asiakkaat ovat tyytyväisiä nopeaan reagointiin ja joustavuuteen asioiden hoitamisessa. Kehittämiskohteissa nostettiin esiin yhä aktiivisempi ja tiiviimpi vuoropuhelu yritysten ja elinkeinoelämän toimijoiden kanssa sekä yhteistyön kehittäminen maakunnallisesti kattavaksi esimerkiksi opiskelijaharjoitteluiden osalta. Lisäksi Karelialta toivottiin tukea yritysten kansainvälistymiseen.