Circlewaste-hanke palkit­tiin ammattikorkeakoulupäivillä

Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lun Circlewaste – kohti kier­to­ta­loutta hanke palkit­tiin 5.5.2022 ammat­ti­kor­kea­kou­lu­päi­villä Helsin­gissä. Palkin­non perus­teena oli uuden­lai­set kaupal­lis­tet­ta­vat inno­vaa­tiot kier­to­ta­lous­tee­massa sekä inno­va­tii­vi­nen hank­keen tavoit­teista ja tulok­sista vies­ti­mi­nen. Palkin­non jakoi Suomen pankin pääjoh­taja Olli Rehn.

Circlewaste on EU-komis­sion Life -ohjel­man rahoit­tama yhteis­hanke, jonka tavoit­teena on toteut­taa jäte­huol­toa kehit­tä­viä ja kier­to­ta­loutta tukevia osahank­keita. Valta­kun­nal­lista jäte­suun­ni­tel­maa toteu­te­taan alueilla muun muassa vähen­tä­mällä yhdys­kun­ta­jät­teen määrää, kier­rät­tä­mällä, lisää­mällä mate­ri­aa­li­te­hok­kuutta sekä ehkäi­se­mällä jättei­den synty­mistä tuotan­nossa, teol­li­suu­dessa ja kaupan alalla.

Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulu on laati­nut osahank­keessa selvi­tyk­sen muovi­jät­tei­den muodos­tu­mi­sesta Pohjois-Karja­lassa. Tarkas­te­lun keskiössä ovat erityi­sesti maaseu­dun ja raken­ta­mi­sen muovi­jät­teet. Kare­liassa projek­ti­pääl­lik­könä toimii Simo Pauk­ku­nen. EU:n LIFE-ohjelma on ainoa yksi­no­maan ympä­ris­tölle, luon­non­suo­je­luun ja ilmas­to­toi­miin kohdis­tuva EU-rahoitus.

Kärjet -kilpailu on ammat­ti­kor­kea­kou­lu­jen TKI-johdon verkos­ton vuosit­tain järjes­tämä kilpailu, jonka tavoit­teena on palkita ammat­ti­kor­kea­kou­lu­jen parhaita hank­keita tehdä tunne­tuksi TKI-toimintaa.