Karelia tarjoaa opis­ke­lu­mah­dol­li­suuk­sia sekä ohjausta ja neuvon­taa Ukrai­nan sotaa pakoon lähteneille

Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulu tarjoaa ylimää­räi­siä opis­ke­lu­mah­dol­li­suuk­sia ja palve­luja Ukrai­nan sotaa pakoon lähte­neille. Palve­lut ja opis­ke­lu­mah­dol­li­suu­det on tarkoi­tettu Suomessa tila­päistä suoje­lua saaneille sekä niille, jotka odot­ta­vat päätöstä tila­päi­sen suoje­lun hakemukseensa.

Kare­liassa on tarjolla maksut­to­mia englan­nin­kie­li­siä avoimen ammat­ti­kor­kea­kou­lun opin­to­jak­soja. Opin­to­jen tavoit­teena on tehdä tutuksi suoma­laista yhteis­kun­taa ja elämää sekä opis­kella suomen kielen perus­teita. Kesä­kurs­sit järjes­te­tään pääsään­töi­sesti lähio­pe­tuk­sena ammat­ti­kor­kea­kou­lun kampuk­sella, mutta joita­kin opin­toja voi opis­kella myös verkossa. Tarjolla on esimer­kiksi Welcome to Finland! – Terve­tu­loa Suomeen! -opin­to­jakso sekä suomen kielen alkeita.

Karelia antaa myös eril­li­sen opinto-oikeu­den kahdessa englan­nin­kie­li­sessä tutkin­nossa: Bache­lor of Engi­nee­ring, Degree Programme in Industrial Mana­ge­ment ja Bache­lor of Busi­ness Admi­ni­stra­tion, Degree Programme in Inter­na­tio­nal Busi­ness. Eril­li­so­pinto-oikeus on niille, joilla on kesken jääneet opinnot ja voimassa oleva opinto-oikeus ukrai­na­lai­sessa yliopistossa.

SIMHE ratkoo maahan­muu­ton kysymyksiä

Karelia kuuluu valta­kun­nal­li­seen SIMHE-verkos­toon, jossa ratko­taan maahan­muut­ta­jien ja turva­pai­kan­ha­ki­joi­den korkea­kou­lu­tuk­seen liit­ty­viä kysy­myk­siä. Verkos­toa tukee opetus- ja kulttuuriministeriö.

– Karelia tarjoaa SIMHE -neuvon­ta­pal­ve­lua korkea­kou­lu­te­tuille ja korkea­kou­lu­kel­poi­sille maahan­muut­ta­jille. Kare­lian SIMHE-ohjaa­jat antavat henki­lö­koh­taista ohjausta suoma­lais­ten korkea­kou­lu­jen tarjoa­mista opin­to­mah­dol­li­suuk­sista, kertoo projek­ti­pääl­likkö Hannele Niska­nen Karelia-ammattikorkeakoulusta.

– Tukea anne­taan myös aikai­sem­man osaa­mi­sen tunnis­ta­mi­seen ja urasuun­nit­te­luun niille, jotka ovat suorit­ta­neet korkea­kou­luo­pin­toja ennen tuloa Suomeen. Henkilö voi varata SIMHE-ohjausa­jan lähet­tä­mällä sähkö­pos­tia osoit­tee­seen [email protected]

Lisä­tie­toja

Projek­ti­pääl­likkö Hannele Niska­nen, p. 0505750823, [email protected]

Kare­lian Ukraina-sivu https://www.karelia.fi/en/ukraine/.

SIMHE -palvelu https://simhe.karelia.fi/.