Pohjois-Karja­lan Japani-hanke järjes­tää metsä­päi­vän Hokkai­don Suomi-viikolla

Japanin Hokkai­dossa järjes­te­tään Finland Week -teema­ta­pah­tuma 28.5.–3.6.2022. Teema­vii­kolla, 1. kesä­kuuta, pide­tään myös Fore­stry Day -metsä­päivä, jonka järjes­tä­mi­sestä vastaa Pohjois-Karja­lan ja Japanin Naganon metsä­bio­ta­lous­yh­teis­työn kehit­tä­mi­nen 2020–2022 -hanke. Päivän järjes­te­lyissä ovat mukana ovat myös Team Finland Japanin toimi­jat eli Suomen Japanin suur­lä­he­tystö ja Busi­ness Finland Tokion edustusto.

Fore­stry Day -metsä­päivä järjes­te­tään osana hank­keen toista Japanin verkostoitumismatkaa.

Tilai­suu­dessa esit­te­le­vät toimin­toja, tuot­teita ja palveluja:

  • Hankey­ri­tyk­set Oy Arbo­naut Ltd., Kesla Oyj ja Waratah (John Deere Fore­stry Oy).  Mukana ovat myös yritys­ten japa­ni­lai­set part­ne­rit: Preci­sion Fore­stry Measu­re­ment Ltd., Usui Co. Ltd. ja Nikken Corporation.
  • Hank­keen tutki­mus-, kehitys- ja koulu­tusor­ga­ni­saa­tiot sekä näiden yhteis­työ- ja kump­pa­ni­ta­ho­jen edus­ta­jia Japa­nista ja Suomesta.

Lisäksi metsä­päi­vään kuuluu mini­mes­sut Sappo­rossa, jossa esit­täy­ty­vät hank­keen muut osal­lis­tu­jay­ri­tyk­set: BCon Oy, Plast­hill Oy, BioAca­demy Finland Oy, Metsä­pal­velu Turunen Oy, Penten Oy, Tmi. H. Lappa­lai­nen sekä ENO School­net ry (ENO-verk­ko­kou­lu­yh­teisö).   –

– Toive metsä­päi­vän järjes­tä­mi­sestä Suomi-viikolle tuli helmi­kuussa Suomen suur­lä­he­tys­töltä ja Busi­ness Finlan­dilta, koska meille kerro­tun mukaan hank­keemme toteut­ta­ja­ryhmä on tällä hetkellä ainoa Suomesta Japa­niin konkreet­tista metsäyh­teis­työtä laaja-alai­sesti raken­tava toimi­ja­joukko, kertoo projek­ti­pääl­likkö Petteri Ryhänen Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lusta.

Fore­stry Day -tapah­tu­man järjes­tä­mi­sellä tavoi­tel­laan maakun­nan metsä­alan toimi­joi­den näky­vyy­den ja tunnet­tuu­den kasvua kohdealueella.

– Samalla se syven­tää moni­puo­lista yhteis­työtä maiden välillä sekä vauh­dit­taa alan kaupal­lista yhteis­työtä ja vientiä kohdea­lu­eelle, Ryhänen toteaa.

EAKR-rahoit­tei­nen Pohjois-Karja­lan ja Japanin Naganon metsä­bio­ta­lous­yh­teis­työn kehit­tä­mi­nen 2020–2022 -hanke päättyy 31.3.2023. Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lun lisäksi hanketta toteut­ta­vat Pohjois-Karja­lan maakun­ta­liitto, Luon­non­va­ra­kes­kus LUKE, Itä-Suomen yliopisto, Pohjois-Karja­lan koulu­tus­kun­tayh­tymä Riveria ja Busi­ness Joensuu Oy. Hanke hyödyn­tää toimin­nas­saan myös Metsä­kes­kuk­sen asian­tun­te­musta ja Team Finland -verkos­toja. Mukana ovat myös useat pohjois­kar­ja­lai­set metsä­bio­ta­lous­a­lan yritykset.