Serti­fi­kaatti auttaa kerto­maan vastuul­li­suu­desta myös orga­ni­saa­tion sisällä

Yritys­vas­tuul­li­suus vaatii kestä­viä tekoja. Tietääk­semme tekojen olevan oikeita tarvi­taan myös rapor­toin­tia, jotta omista vastuul­li­suus­teoista voidaan kertoa rehel­li­sesti. Vastuul­li­seen toimin­taan pyri­tään kaik­kialla – yrityk­sissä, kunnissa, yhdis­tyk­sissä ja kaikilla yhteis­kun­nan osa-alueilla.

Myös golf­ken­tät halua­vat kantaa vastuunsa jo siksi, että sitä kent­tien käyt­tä­jät halua­vat, kertoo Karelia Golfin toimin­nan­joh­taja Aki Keronen. Karelia Golfissa on tehty vuosia paljon oikeita asioita, minkä vuoksi sen oli helppo sitou­tua hake­maan ympä­ris­tö­vas­tuusta kerto­vaa GEO-sertifikaattia.

– Siihen kuului paljon kirjai­lu­työtä ja asioi­den tsek­kai­lua. Paljon perus­hom­maa, jota on jo aikai­sem­min ollut kasassa. Ne piti saada nyt kirjat­tuun muotoon. Tiedoista saatiin tehtyä myös tiet­tyjä nostoja asioista, joita voi lähteä paran­ta­maan, Keronen kertoo Kare­lian Digi2­Mar­ket-hank­keen haastattelussa.

Karelia Golf ja Kontio­lah­den golf­kent­tiä pyörit­tävä Kontio­lahti Golf Oy osal­lis­tui­vat vuosina 2019–2022 kansain­vä­li­seen Digi2­Mar­ket-hank­kee­seen. NPA-ohjel­maan kuulu­van EAKR-hank­keen yhtenä tarkoi­tuk­sena oli tukea yrityk­siä kerto­maan vastuul­li­sesta toiminnastaan.

Karelia Golfille GEO-serti­fi­kaatti on osa sisäistä ja ulkoista vies­tin­tää, sillä seura ja kent­täyh­tiö halua­vat tehdä jatku­vasti kestä­viä ratkai­suja – tapah­tuu­han golfin tärkein toiminta eli pelaa­mi­nen keskellä pohjois­kar­ja­laista luontoa.

Katso Aki Kerosen haas­tat­telu siitä, miten golf­ken­tällä huomioi­daan ympäristöarvoja:


Kirjoit­taja

Risto Salmi­nen, projek­ti­asian­tun­tija, Karelia-ammattikorkeakoulu


Artik­ke­li­kuva: Kuvaaja mk. s palve­lusta Unsplash