Ihmisiä tanssimass jonossa, pitävät toisiaan kädestä

Ainutlaatuinen kokemus – INVESTin kesäkoulu Bulgariassa opiskelijan silmin

Karelia on osa INVEST (INnoVations of REgional Sustainability: European UniversiTy Alliance) – Eurooppalaiset yliopistot allianssia, joka tarjoaa opiskelijoille mm. yhteisiä tutkintoja ja tutkinnon osia; jatkuvan oppimisen tarjontaa; temaattisia, monialaisia kesä- ja talvikouluja sekä monipuolisia liikkuvuusmahdollisuuksia.

INVESTin kesäkoulu ”Ensuring Quality Of Public Services in Sustainable Regional Development” toteutettiin 9.5 – 4.6.2022 välisenä aikana, joista kaksi ensimmäistä viikkoa toteutettiin virtuaalisesti ja kolmas viikko lähitoteutuksena Plovdivissa, Bulgariassa. 

Seuraavassa Karelian YAMK-opiskelija Miili Mähönen kertoo osallistumisestaan INVESTin kesäkouluun.

Arvokasta oppia kansainvälisistä tiimeistä

Osallistuin kevätlukukaudella 2022 INVESTin kesäkouluun, jonka aiheena oli julkisten palvelujen laadun varmistaminen niin, että alueellinen kestävyys vahvistuu ja palvelut ovat kuitenkin edelleen laadukkaita. Kesäkoulu järjestettiin siten, että ensimmäiset viikot opiskelua toteutettiin etänä yhteisellä Moodle-alustalla ja kesäkoulu huipentui viikon mittaiseen intensiivijaksoon Bulgariassa. Kesäkoulussa oli todella mielenkiintoista varsinaisen opiskelun ohella tutustua paikalliseen kulttuuriin ja ihmisiin. Mielestäni kaikki INVEST-kesäkoulun teemat olivat ajankohtaisia ja tukevat ymmärryksen rakentamista muuttuvasta maailmasta.

Kansainvälinen korkeakoulujen yhteistyö tuo mielenkiintoisen ulottuvuuden opiskeluun. Toimiminen monikulttuurisessa ja moninaisessa yhteisössä jo itsessään lisää vuorovaikutustaitoja ja avaa uusia näkemyksiä. Tietojen ja taitojen jakaminen yhdessä on kokemuksena voimaannuttava. Verkostoitumista luodaan luontevasti yhteisten luentojen, projektien ja vapaa-ajan tapahtumien puitteissa. Eri kulttuurien välisten poikkeavaisuuksien ja yhtäläisyyksien tunnistaminen, näiden jakaminen ja niistä keskusteleminen opettaa huimasti toimimisesta moninaisessa ryhmässä. Tämä onkin mielestäni yksi esille nostettavista taidoista tulevaisuuden työyhteisöissä.

Noin 40 henkilöä ryhmäkuvassa
Kesäkoulun osallistujat ryhmäkuvassa. Kuva: INVEST.

Tartu INVESTin mahdollisuuksiin!

Karelia-ammattikorkeakoulun tarjoama tuki ja opettajien sekä koordinaattoreiden uskomaton ammattitaito (hyvää huumoria unohtamatta) teki INVEST-kokemuksesta itselleni yhden YAMK-opintojen parhaimmista kokemuksista. Mainittakoon, että Karelia kattaa opiskelijan matkustuskulut, eli kesä- tai talvikoulu on siitäkin syystä ainutlaatuinen mahdollisuus, jota ei kannata päästää käsistään. Toivon, että jokainen INVESTiin osallistuva kasvaa yhtä ainutlaatuista ja tapahtumantäyteistä kokemusta rikkaampana. Se kannattaa, usko pois.

Neljä henkilöä istuu vierekkäin kivisellä penkillä, taistalla kaupunkin ja auringonlasku.
Kuva: Miili Mähönen

Kirjoittajat:

Miili Mähönen, Sosiaali- ja terveysalan kehittäminen ja johtaminen YAMK -koulutuksen opiskelija, Karelia-ammattikorkeakoulu

Riina Korhonen, projektikoordinaattori, Karelia-ammattikorkeakoulu

Logot: Invest-projekti ja Erasmus+ ohjelma
Tämä julkaisu edustaa tekijän näkemyksiä ja tekijä vastaa sen sisällöstä ja tietojen oikeellisuudesta. Euroopan komissio ja virasto eivät ota vastuuta sisällöstä, tietojen käytöstä ja oikeellisuudesta.