Nousevana trendinä synkkä matkailu – opas Pohjois-Karjalan synkän matkailun kohteisiin

Dark Tourism, synkkä matkailu kiinnostaa ja sillä on mahdollisuuksia myös Pohjois-Karjalassa. Täältä löytyy useita kohteita matkailun pimeästä puolesta kiinnostuneille.

Synkkä matkailu on nousussa oleva matkailutrendi. Sen avulla tavoitetaan uusia kohderyhmiä ja se tuo esille uusia puolia Pohjois-Karjalasta.

Karelia-ammattikorkeakoulusta opinnäytetyönä valmistunut opas Pohjois-Karjalan synkän matkailun kohteisiin pyrkii tuomaan esille mielenkiintoisia kohteita ympäri maakuntaa ja lisäämään näin matkailijoiden määrää. Oppaassa tuodaan esille viisi eri kohdetta, joiden synkkyyttä mitataan kahdella eri mittarilla. Valitut kohteet pitävät sisällään muun muassa mysteeriksi jääneen kaksoismurhan, raakoja työolosuhteita ja suuren sisävesionnettomuuden.

Oppaan taustana oli kiinnostus synkkää matkailua ja Pohjois-Karjalan historiaa kohtaan. Työssä on hyödynnetty omakohtaista tutustumista synkkiin kohteisiin, havainnointia, kohteita avaavia haastatteluja ja tietoja yleisistä Pohjois-Karjalan vetovoimatekijöistä.

Oppaan laati restonomiopiskelija Sarita Käräjähonka Kalevala – Mytologista arvoa liiketoimintaan -hankkeen toimeksiannosta. Opas löytyy jatkossa hankkeen valmistamasta avoimesta erityisesti pohjoiskarjalaisille matkailuyrittäjille tarina-aihioita ja perinnetietoutta tarjoavasta digikirjahyllystä.

—–

Opas löytyy tästä linkistä https://kalevala.karelia.fi/julkaisut/

Lisätietoja:

[email protected]