Nouse­vana tren­dinä synkkä matkailu – opas Pohjois-Karja­lan synkän matkai­lun kohteisiin

Dark Tourism, synkkä matkailu kiin­nos­taa ja sillä on mahdol­li­suuk­sia myös Pohjois-Karja­lassa. Täältä löytyy useita kohteita matkai­lun pimeästä puolesta kiinnostuneille.

Synkkä matkailu on nousussa oleva matkai­lut­rendi. Sen avulla tavoi­te­taan uusia kohde­ryh­miä ja se tuo esille uusia puolia Pohjois-Karjalasta.

Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lusta opin­näy­te­työnä valmis­tu­nut opas Pohjois-Karja­lan synkän matkai­lun kohtei­siin pyrkii tuomaan esille mielen­kiin­toi­sia kohteita ympäri maakun­taa ja lisää­mään näin matkai­li­joi­den määrää. Oppaassa tuodaan esille viisi eri kohdetta, joiden synk­kyyttä mita­taan kahdella eri mitta­rilla. Valitut kohteet pitävät sisäl­lään muun muassa mystee­riksi jääneen kaksois­mur­han, raakoja työolo­suh­teita ja suuren sisävesionnettomuuden.

Oppaan taus­tana oli kiin­nos­tus synkkää matkai­lua ja Pohjois-Karja­lan histo­riaa kohtaan. Työssä on hyödyn­netty omakoh­taista tutus­tu­mista synk­kiin kohtei­siin, havain­noin­tia, kohteita avaavia haas­tat­te­luja ja tietoja ylei­sistä Pohjois-Karja­lan vetovoimatekijöistä.

Oppaan laati resto­no­mio­pis­ke­lija Sarita Kärä­jä­honka Kale­vala – Myto­lo­gista arvoa liike­toi­min­taan -hank­keen toimek­sian­nosta. Opas löytyy jatkossa hank­keen valmis­ta­masta avoi­mesta erityi­sesti pohjois­kar­ja­lai­sille matkai­lu­yrit­tä­jille tarina-aihioita ja perin­ne­tie­toutta tarjoa­vasta digikirjahyllystä.

—–

Opas löytyy tästä linkistä https://kalevala.karelia.fi/julkaisut/

Lisä­tie­toja:

[email protected]