Keväinen maisemakuva jossa rakennuksia ja puita

Smart Cities in Smart Regions 2022 -konfe­renssi : Kohti älyk­käitä kaupunkeja

Kare­lian Digital Twin -hank­keen tiimi osal­lis­tui Smart Cities in Smart Regions 2022 -konfe­rens­siin touko­kuun puolessa välissä Bredassa, Hollan­nissa. Konfe­rens­sin piti alun perin olla jo vuoden 2021 lopulla mutta matkus­tus­ra­joi­tuk­set siir­si­vät konfe­rens­sin loppu­ke­väälle ja hyvä niin, koska Breda näytti parhaat puolensa kesän kynnyk­sellä. Vaikka konfe­rens­sin ohjelma oli tiivis, ehti tiimi tutus­tua myös kaupun­gin nähtä­vyyk­siin ja kuli­na­ris­ti­seen tarjontaankin.

Konfe­rens­sin järjes­tä­jinä toimi­vat: Avans Univer­sity of Applied Sciences, Breda Univer­sity of Applied Sciences, LAB Univer­sity of Applied Sciences sekä Breda City Council ja Urban Living Lab Breda.

Tänä vuonna konfe­rens­sin teemoina oli: Aktii­vi­nen kaupun­ki­lai­suus ja älykau­pun­gin infra­struk­tuuri; Suun­nit­telu, tekno­lo­giat ja digi­ta­li­saa­tio; ja kier­to­ta­lous ja yrit­tä­jyys. Esityk­sissä kerrot­tiin muun muassa kaupun­kien ja kaupun­ki­lais­ten koke­mista muutok­sista siir­ryt­täessä kohti älyk­käitä kaupun­keja sekä uusista tekno­lo­gioista älyk­käi­den kaupun­kien toteu­tuk­sessa. Mukaan mahtui esityk­siä myös kaupun­ki­lais­ten osal­lis­ta­mi­sesta eri kehi­tys­toi­miin, kier­to­ta­lous­nä­kö­kul­mia, yrit­tä­jyyttä sekä tieten­kin uusia ajatuk­sia suun­nit­te­luun, tekno­lo­gioi­hin ja digitalisaatioon.

Konfe­renssi koostui Keynote-puheista, poste­rie­si­tyk­sistä, asian­tun­ti­ja­luen­noista sekä työpa­joista. Pääsimme myös tutus­tu­maan paikal­li­sen Living Lab:n toimin­taan, johon paikal­li­set opis­ke­li­jat olivat koon­neet tuotok­si­aan eri kurs­seilla toteu­te­tuista ideoista.

Kare­lian tiimi osal­lis­tui konfe­rens­siin yhdelle luen­toe­si­tyk­sellä ja yhdellä poste­rilla. Esityk­sen löyty­vät Kare­lian Digital Twin -hank­keen sivus­tolta. Konfe­rens­sin julkai­sut julkais­taan loppu­vuo­desta 2022.

Lisä­tie­toja konfrens­sista löytyy Smart Cities and Smart Regions -konfe­rens­sin verk­ko­si­vuilta. Digital Twin -hank­keen tiimin laajempi matka­ra­portti on luet­ta­vissa täältä.


Kirjoit­ta­jat:

Ossi Laak­ko­nen, projek­ti­pääl­likkö, Karelia-ammattikorkeakoulu

Jari Kuusisto, projek­ti­asian­tun­tija, Karelia-ammattikorkeakoulu

Niku Räsänen, projek­ti­asian­tun­tija, Karelia-ammattikorkeakoulu

Logot: Ely-keskus, Vipuvoimaa EU:sta, ESR