Maakun­nan osuus­pan­kit tukevat paikal­lista koulu­tusta merkit­tä­villä lahjoituksilla

Pohjois-Karja­lassa toimi­vat seit­se­män osuus­pank­kia lahjoit­ta­vat Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lulle 30 000 euroa ja Pohjois-Karja­lan koulu­tus­kun­tayh­tymä Rive­rialle 20 000 euroa laaduk­kaan koulu­tuk­sen edis­tä­mi­seksi. Jo aiemmin tänä vuonna OP Ryhmä tuki Itä-Suomen yliopis­toa merkit­tä­vällä summalla. Lahjoi­tus­ten lisäksi Pohjois-Karja­lan alueen osuus­pan­kit ovat tehneet huomat­ta­van määrän yhteis­työ­so­pi­muk­sia ja tukevat näin mm. urhei­luseu­roja, kult­tuu­ri­ta­pah­tu­mia ja yhdistystoimintaa.

– Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lulla ja Pohjois-Karja­lan koulu­tus­kun­tayh­tymä Rive­rialla on merkit­tävä rooli sekä meidän että asia­kas­yri­tys­temme työvoi­man koulut­ta­mi­sessa. Teemme jatku­vaa yhteis­työtä muun muassa työhar­joit­te­lu­jen ja opin­näy­te­töi­den muodossa. Monelle opis­ke­li­jalle työhar­joit­telu on ollut väylä rahoi­tusa­lalle. Oppi­lai­tok­set mahdol­lis­ta­vat jatku­van oppi­mi­sen myös lukui­sille OP:n työn­te­ki­jöille esimer­kiksi erikoi­sam­mat­ti­tut­kin­non ja ylemmän ammat­ti­kor­kea­kou­lu­tut­kin­non muodossa, kertoo OP Pohjois-Karja­lan toimi­tus­joh­taja Jaana Reimasto-Heiskanen.

Oppi­lai­tok­set voivat päättää itse mihin lahjoi­te­tut varat kohdistetaan. 

– Karelia-ammat­ti­kor­kea­koulu on erit­täin kiitol­li­nen saadusta lahjoi­tuk­sesta. Tulemme käyt­tä­mään summan opis­ke­li­joi­demme stipen­di­ra­has­toon, jolla nopeu­te­taan valmis­tu­mista ja siten myös työl­lis­ty­mistä, Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lun rehtori Petri Raivo kertoo.

Osuus­pan­kin omis­taja-asiak­kaat ovat syksyn aikana voineet osal­lis­tua osuus­pank­kien vastuul­li­suus­te­ko­jen valin­taan OP Median kyse­lyssä. Nuorten työl­lis­ty­mi­sen ja koulu­tuk­sen edis­tä­mi­nen oli selvästi eniten ääniä saanei­den vastuul­li­suus­te­ko­jen kohtei­den joukossa.

– Asiak­kaamme kokevat tärkeäksi sen, että osuus­pankki toimii vastuul­li­sesti edis­täen paikal­lista hyvin­voin­tia ja menes­tystä. Vastuul­li­suus­työmme on asia­kas­läh­töistä ja perus­tuu vastuul­li­suus­oh­jel­mamme linjauk­siin, OP Outo­kum­mun toimi­tus­joh­taja Ari Karha­pää lisää.

Kuvassa Karelia-ammat­ti­kor­kea­kou­lun edus­ta­jat ja lahjoi­tuk­sen tehnei­den osuus­pank­kien toimitusjohtajat:

Ari Karha­pää, Pekka Auvinen, Jani Paka­ri­nen, Petri Raivo, Paavo Pelko­nen, Jaana Reimasto-Heis­ka­nen, Raili Hyvönen ja Heli Silvennoinen