Uudet palvelut

Yksi Digivision kunnianhimoisista ja kaikille oppijoille näkyvistä tavoitteista on uusi digitaalinen palvelu, johon kootaan sekä ammattikorkeakoulujen että yliopistojen jatkuvan oppimisen koulutustarjonta. Palvelu kulkee tässä vaiheessa nimellä jatkuvan ja joustavan oppimisen tarjotin.

Palvelun tavoitteena on, että oppijat löytävät helposti yhdestä paikasta tutkintoon johtamattoman koulutuksen sekä pystyvät vaivattomasti vertailemaan vaihtoehtoja. Vertailun avulla oppijat löytävät parhaiten omaan elämäntilanteeseensa, aikatauluihinsa ja tarpeisiinsa vastaavan koulutuksen.

Oppijoiden lisäksi uusi palvelu mahdollistaa korkeakouluille yhä useamman oppijan saavuttamisen. Korkeakoulut pystyvät hyödyntämään palvelun kerryttämää dataa esimerkiksi oman koulutustarjonnan suunnitteluun ja suuntaamiseen.

Jatkuvan ja joustavan oppimisen tarjotinta kehitetään yhdessä pilottikorkeakoulujen ja testikäyttäjien kanssa. Kehitystyö etenee vaiheittain, neljän teknisen osajulkaisun kautta. Jokainen osajulkaisu rikastaa palvelun sisältöä ja laajentaa toiminnallisuuksia.

Ensimmäisen vaiheen pilottikorkeakoulujen joukossa on myös Karelia-ammattikorkeakoulu. Olemme kehittämässä yleensä taka-alalle ja huomioimatta jäävää koulutustarjontaa eli itseopiskelua tukevaa ja ei-opintopisteitä tuottavaa koulutustarjontaa.

Lisää tietoa Uudet palvelut – Digivisio2030

Kirjoittaja erikoissuunnittelija Mervi Lätti