Jouluinen kukka-asetelma jossa punaisia kukkia

Karelian vuoden 2022 kieltenopiskelija ja kieliteko on valittu

Karelia-ammattikorkeakoulun kielten ja viestinnän opettajat nimeävät syyslukukauden 2022 lopussa vuoden kieliteon ja kielenopiskelijan. Haluamme tällä eleellä nostaa esiin kieli- ja viestintäosaamisen merkitystä ja kannustaa sekä opiskelijoita että henkilökuntaa kehittämään kansainvälistä vuorovaikutusta. Vuoden 2022 kielenoppijaksi on valittu tradenomiopiskelija Markus Hirvonen ja vuoden kieliteosta on palkittu Karelia-ammattikorkeakoulun kuraattorit Leena Hiltunen ja Päivi Laakkonen.

Vuoden kielenoppijalla positiivinen ote kielitaidon kehittämiseen

Markus Hirvonen on monimuoto-opiskelunsa aikana sinnikkäästi kehittänyt omaa kieli- ja viestintäosaamistaan. Hän on osallistunut Karelian tarjoamiin englannin ja ruotsin valmentaviin opintoihin parantaakseen lähtötasoaan ennen tutkintoon kuuluvia kieliopintoja. Vuonna 2022 hän on suorittanut molemmat tradenomitutkintoonsa kuuluvat englannin opintojaksot aikataulussa. Markus on menestynyt erinomaisesti myös saksan kielen opinnoissa. Markuksella on kielten ja viestinnän opettajien mielestä poikkeuksellisen ahkera työote ja positiivinen asenne kielitaidon kehittämiseen.  

Mieshenkilö jolla vaalea villapaita ja kädessä kortti jossa lukee Kiitos
Vuoden kielenoppija Markus Hirvonen. Kuva: Laura Väistö

Kuraattorit tekevät työtä opintojen sujuvoittamiseksi

Karelia-ammattikorkeakoulun kuraattorit Leena Hiltunen ja Päivi Laakkonen sparraavat ja rohkaisevat tarmokkaasti opiskelijoita nyt, kun koronarajoitusten jälkeen olemme siirtyneet takaisin lähiopetukseen. Tällä turvataan mahdollisimman varhain, ettei kukaan putoa opintojaksoilta, lannistu tai jää yksin. Leena tukee kansainvälisiä opiskelijoita myös englanniksi, mikä edistää koulutuksen yhdenvertaisuutta. Molemmat kuraattorit tekevät yhteistyötä kielten ja viestinnän opettajien kanssa opintojen sujuvoittamiseksi. Esimerkiksi Vauhtia opintoihin -hankkeessa he ovat toimineet yhteistyössä kieltenopetuksen kanssa, kun tuettuja englannin ja ruotsin opintojaksototeutuksia on pilotoitu muutamilla aloilla. Tämä tukitoimi on tarkoitettu niille opiskelijoille, jotka ovat jo yrittäneet suorittaa opintojaksoa opetussuunnitelman mukaisesti, mutta eivät ole saaneet kirjallista osuutta tehtyä hyväksytysti.

Vas. kuraattori Leena Hiltunen ja kieltenopettaja Hanna Ronkainen. Kuva: Marita Suomalainen.

Karelian kieltenopettajat onnittelevat nyt palkittuja Markusta, Leenaa ja Päiviä ja kiittävät yhteistyöstä.  Samalla he kannustavat kaikkia opiskelijoita, tulevia asiantuntijoita, kehittämään ja laajentamaan kieli- ja viestintäosaamistaan. Kareliassa onkin opintojen aikana hyvät mahdollisuudet valmistautua kansainvälistyvän työelämän eri tehtäviin vaikkapa tekemällä kielten valinnaisia opintojaksoja.


Kirjoittajat:

Riitta Hyttinen, lehtori, Karelia-ammattikorkeakoulu

Kirsi-Marja Toivanen, yliopettaja, Karelia-ammattikorkeakoulu

Artikkelikuva: CHUTTERSNAP / Unsplash