hakeminen

Karelian kestävän kehityksen ja vastuullisuuden teot ja tavoitteet on koottu korkeakouluyhteisön ohjelmaksi

Karelia-korkeakouluyhteisön kestävän kehityksen ja vastuullisuuden ohjelma on julkaistu. Vastuullisuus on yksi kolmesta arvostamme. Tahtotila toimia työnantajana ja korkeakouluyhteisönä vastuullisesti ja kestävää kehitystä edistäen perustuu arvoihimme ja strategiaamme. Olemme määritelleet myös YK:n kestävän kehityksen tavoitteet, joita edistämme strategisten valintojemme kautta.

– Ohjelma nivoutuu tiukasti strategiaamme. Karelia rakentaa kestävämpää yhteiskuntaa koulutuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan (TKI) kautta. Tämän voimme toteuttaa yhdessä osaavan ja kestäviin arvoihin nojaavan korkeakouluyhteisömme kanssa, kertoo rehtori Petri Raivo.

Karelian ohjelmassa otamme huomioon ekologisen, sosiaalisen ja kulttuurisen sekä taloudellisen ulottuvuuden niin korkeakouluyhteisömme, koulutustoiminnan kuin tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnankin näkökulmasta. Ohjelmaa on rakennettu keväästä 2022 alkaen johdon ja henkilöstön pilottiryhmän kanssa, ja loppuvuodesta 2022 koko henkilöstöllä ja opiskelijoilla oli mahdollisuus osallistua ohjelman laadintaan.

Ohjelma on taulukkomuotoinen työkirja, jonka toimenpiteiden toteutumista arvioimme jatkuvasti.  Päivitämme ohjelmaa vuosittain ottaen huomioon tehdyt toimenpiteet ja kehityskohteet. Ohjelman päivittämisestä ja toimeenpanon koordinoinnista vastaa Karelian kestävän kehityksen ja vastuullisuuden ryhmä.

Ohjelma löytyy verkkosivuiltamme tästä.