hakeminen

Toimintaterapeuttikoulutus Karelian vetovoimaisin koulutus kevään yhteishaussa

Karelia-ammattikorkeakouluun haki 30.3.3023 päättyneessä kevään toisessa korkeakoulujen yhteishaussa yhteensä 4792 hakijaa, joista 1392 oli valinnut Karelian ensisijaiseksi hakukohteekseen. Sekä ensisijaisten että kokonaishakijamäärä ovat samalla tasolla kuin viime vuonna.

Koulutuksista vetovoimaisimmat eli eniten hakijoita suhteessa aloituspaikkoihin, olivat toimintaterapeuttikoulutus, sosionomikoulutus sekä tietojenkäsittelyn koulutus.

– Olemme aloittamassa toimintaterapeuttikoulutusta, jota ei ole ollut tarjolla koko itäisen Suomen alueella. On todella hienoa, että koulutus oli näin vetovoimainen ja hakijoita on lähes kaikista Suomen maakunnista. Valitsemme aloittavaan ryhmään 25 opiskelijaa. Yhteensä hakijoita tähän koulutukseen oli 413, joista 129 oli ensisijaisia hakijoita, kertoo vararehtori Pekka Auvinen.

Tietojenkäsittelyn koulutus rikkoi hakijaennätyksensä

Määrällisesti eniten hakijoita saatiin tietojenkäsittelyn koulutukseen (879). Kokonaan verkossa toteutettava tietojenkäsittelyn tradenomikoulutus rikkoi viime vuotisen hakijaennätyksensä noin 100 hakijalla. Hakijoita saatiin ympäri Suomen, eniten Uudeltamaalta ja vasta toiseksi eniten Pohjois-Karjalasta. Myös Pirkanmaa ja Varsinais-Suomi erottuvat edukseen tietojenkäsittelyn hakutilastossa.

Ammatillisella perustutkinnoilla hakeneiden määrä oli tänä vuonna samalla tasolla kuin ylioppilastutkinnon suorittaneiden määrä. Kaikista hakijoista hieman yli kolmasosa on pohjoiskarjalaisia, mutta myös uusimaalaiset ja pohjoissavolaiset hakijat ovat löytäneet Karelian koulutustarjonnan.

Karelia-ammattikorkeakoulussa oli kevään toisessa korkeakoulun yhteishaussa 850 opiskelupaikkaa, joista ylempiin ammattikorkeakoulututkintoihin johtavia opiskelupaikkoja oli 145. Opiskelijoita valitaan koulutuksiin useammalla eri valintatavalla, joista yleisimmät ovat todistusvalinta sekä kesäkuun alussa järjestettävä AMK-valintakoe.

Opiskelijavalintojen tulokset julkaistaan viimeistään 7.7.2023. Opinnot alkavat elokuussa 2023.