Asiakkaat arvioivat yhteistyön Karelian kanssa joustavaksi, asiantuntevaksi ja laadukkaaksi

Asiakkaat arvioivat yhteistyön Karelia-ammattikorkeakoulun kanssa joustavaksi, asiantuntevaksi ja laadukkaaksi – yhteistyön tuloksia hyödynnetään yritysten toiminnan kehittämisessä

Karelia-ammattikorkeakoulu tekee tiivistä yhteistyötä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnassa (TKI-toiminta) yritysten ja elinkeinoelämän toimijoiden kassa. TKI-yhteistyön tavoitteena on tukea yritysten kehittymistä sekä synnyttää sitä kautta maakuntaan elinvoimaa ja työpaikkoja. Kareliassa toteutettiin vuoden 2022 aikana 90 erityyppistä tutkimus- ja kehittämisprojektia ja niissä mukana oli 500 yritystä tai työyhteisöä.

Karelia tarjoaa yrityksille myös räätälöityjä koulutus- ja asiantuntijapalveluita. Näitä palvelutoimeksiantoja toteutettiin vuonna 2022 380 kappaletta ja niihin osallistui 115 yritysasiakasta ja näiden henkilöstöä noin 2800.

Vuosittain toteutettavassa palautekyselyssä asiakkaat ja kumppanit arvioivat Karelian TKI-toimintaa sekä koulutus- ja asiantuntijapalveluita. Arviot liittyvät toiminnan laatuun ja tunnettuuteen, yhteistyöhön ja sen sujuvuuteen sekä hyödyllisyyteen ja vaikuttavuuteen. Vuoden 2022 yhteistyöstä saamamme palautteen perusteella asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä Karelian asiantuntemukseen, yhteistyöhön ja erityisesti yhteistyössä syntyneiden tulosten hyödynnettävyyteen oman toiminnan kehittämisessä. Lisäksi asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä yhteistyöhön opiskelijoiden työharjoitteluissa ja opinnäytetöissä. Kehittämiskohteissa nostettiin esiin toive säännöllisestä vuoropuhelusta yritysten kanssa, yhteistyön kehittämisestä maakunnallisesti kattavaksi sekä tukea yritysten kansainvälistymiseen.