Digivision tarjoaman palvelun hallintakäyttöliittymän testaukset käynnistyneet

Jatkuvan ja joustavan oppimisen tarjottimen, Digivision tarjoama palvelun prototyypin kehittäminen on edennyt. Pilottikorkeakoulut ovat päässeet testaamaan tarjotinta.

Testaus alkoi 18.4.2023 Espoossa pidetyssä yhteiskehittämispäivässä, jossa olivat mukana korkeakoulujen pilotin 1.0 pilottikoordinaattorit sekä käyttäjähallintaan ja opintotarjonnan ylläpitoon liittyvää henkilöstöä. Testaus keskittyi sekä käyttäjähallinnan että nonformaalin eli ei-opintopisteitä tuottavan tarjonnan ylläpitämisen testaamiseen.

Osallistuin testaukseen opintotarjonnan ylläpitäjän roolissa. Tämä tarkoitti sitä, että ensimmäisessä vaiheessa otin onnistuneesti käyttööni minulle myönnetyn tarjonnan ylläpitäjän tunnukset eli pääsin kirjautumaan palveluun oman roolini mukaisesti.

Tämän jälkeen pääsin kokeilemaan, miten pystyn lisäämään nonformaalia koulutustarjontaa palveluun. Testausvaiheessa tarjottimille pystyi lisäämään hallintakäyttöliittymässä podcastin, webinaarin, tapahtuman, seminaarin, videon, blogikirjoituksen ja kirjallisen tuotoksen. Tämän lisäksi testattiin jo lisätyn tarjonnan muokkaamista ja poistamista tarjottimelta.

Tarjonnan ylläpitäjä tarvitsee hyvinkin tarkkoja tietoja pystyäkseen lisäämään tarjontaa palveluun. Tällaisia tietoja ovat esimerkiksi nimi, lyhyt ja markkinoiva ingressi, tarkempi ja laajempi kuvaus sisällöstä, kesto tai laajuus, URL-osoite, yhteyshenkilö tai -taho ja kuva. Tämä edellyttää sitä, että korkeakoulussa on sovittu yhtenäinen toimintapa ja -malli kuvaustietojen kirjaamisesta eri tarjonnan lajeja koskien.

Yhteisen aloituspäivän jälkeen testaus jatkui itsenäisesti kaksi viikkoa. Pilottikorkeakoulujen testaajat kirjasivat testauksen tulokset Digivision yhteiselle wikialustalle. Prototyypin kehittämisen tueksi keskeistä oli kirjata havaitut virheet tai poikkeamat käyttötapauksista sekä tieto selaimesta, jolla testaus tehtiin.

Kaiken kaikkiaan testaus poiki paljon kysymyksiä ja kehittämisideoita tarjonnan ylläpidon näkökulmasta. Yleisvaikutelmaksi käyttöliittymästä kaikille testaajille jäi kuitenkin selkeys ja helppokäyttöisyys sekä tekninen toimivuus.

Kirjoittaja: Mervi Lätti, erikoissuunnittelija, pilottikoordinaattori