Tietojohtaminen ja data-analytiikka parantavat organisaation toimintaa 

Karelia-ammattikorkeakoulu, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu (XAMK) ja Lapin ammattikorkeakoulu käynnistävät Tietojohtaminen ja data-analytiikka osaajakoulutuksen, joka tarjoaa työkaluja ja taitoja organisaation toimintaa parantavaan tietojohtamisen ja data-analytiikan tehokkaaseen hyödyntämiseen.  

– Tämä koulutus tarjoaa investoinnin tulevaisuuteen! Tietojohtamisen ja data-analytiikan osaaja ymmärtää tietojohtamisen kokonaisuuden ja osaa soveltaa datan käyttöä johtamisen työkaluna. Hän myös osaa analysoida dataa ja kehittää omaa organisaatiotaan sen avulla, kertoo tiedolla johtamisen lehtori Tiina Soininen. 

Opinnoissa hyödynnetään uusinta verkkopedagogiikkaa: opiskelija voi opiskella ajasta ja paikasta riippumatta oman aikataulunsa mukaan verkossa. Erilaisia oppimisen tarpeita ja tapoja tuetaan uudenlaisilla digitaalisilla menetelmillä. Motivaatio oppimiseen luodaan mm. monimuotoistamalla opintoja mikro-oppimisen keinoin.  

– Koulutus on tarkoitettu kaikille työikäisille koulutustaustasta riippumattdata-analytiikan osuudessa lähdetään liikkeelle alkeista ja opiskelija oppii miten voi itse hakea tietoa tietokannasta sekä näppäriä tapoja visualisoida ja esittää haettua dataa tarvitsemassaan seurannassa, jatkaa Soininen. 

Koulutus sopii erityisesti henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita tietojohtamisesta ja data-analytiikasta, etsivät uutta tietoa ja uusia uranäkymiä, haluavat päivittää osaamistaan ja hankkia lisäpätevyyttä sekä haluavat hyödyntää tietoa liiketoimintansa kehittämisessä.  
 
Koulutus järjestetään kolmen korkeakoulun yhteistyönä niin, että opinnot alkavat 7.8.2023 ja päättyvät 11.8.2024. Opiskeltaviin kokonaisuuksiin ja tarkempiin ajankohtiin voi tutustua osoitteessa https://www.karelia.fi/taydennyskoulutus/tietojohtaminen-ja-data-analytiikka/ 

Ilmoittautumislinkit avataan 17.5.2023 mennessä korkeakoulujen verkkosivuilla.