Tieto- ja viestintätekniikan koulutus käynnistyy yritysyhteistyöllä

Karelia-ammattikorkeakoulun koulutusvastuu on laajentunut tänä vuonna, kun Kareliassa oli kevään ensimmäisessä yhteishaussa haettavana tieto- ja viestintätekniikan insinöörien koulutus. Koulutukseen haki yli 1100 hakijaa Suomesta ja ulkomailta.

– Tieto- ja viestintätekniikan koulutus päättyi Kareliassa muutama vuosi sitten, mutta nyt olemme käynnistämässä koulutusta toistamiseen. Uusi tutkintomme liittyy vahvasti ICT-yritysten todellisiin osaamistarpeisiin. Työn murros ja siihen liittyvä vahva digitalinen osaaminen ovat haaste, johon olemme nyt osaltamme vastaamassa., kertoo rehtori Petri Raivo.

Ohjelmistotuotantoon, älykkääseen automaatioon ja data-analytiikkaan suuntautuva koulutus nojautuu vahvaan yritysyhteistyöhön. Alueen elinkeinoelämä on puoltanut uutta koulutusta – tukijoita ovat esimerkiksi Abloy Oy, Arbonaut Oy, Business Joensuu Oy, CGI Suomi Oy, Collapick Oy sekä Fastroi Oy. Lisäksi koulutus on saanut hankerahoitusta Otsakorpi-säätiöltä, Pohjois-Karjalan maakuntaliitolta sekä Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselta.

Tieto- ja viestintätekniikan osaajille on suuri valtakunnallinen ja alueellinen tarve. Itä-Suomessa on nopeasti kasvavia yrityksiä, joiden kasvua rajoittaa alueen osaajapula.

-Tietotekniikan insinöörikoulutus parantaa rekrytointipotentiaalia ja sitä kautta olemme mukana tukemassa yritysten kasvua ja kansainvälistymistä. Haluan Karelian puolesta kiittää lämpimästi kaikkia niitä tahoja, jotka ovat omalla merkittävällä panoksellaan mahdollistaneet tämän maakunnalle erittäin tärkeän koulutuksen rakennustyön ja opetuksen sujuvan käynnistämisen, jatkaa rehtori Petri Raivo.

ICT-alan osaamisen tarve monialaistuu ja digitalisaatiokehityksen myötä entistä useampi yritys ja organisaatio on ottanut ICT:n keskeiseksi strategisen ja operatiivisen kehittämisen kohteeksi. Tieto- ja viestintätekniikan insinöörikoulutus kytkeytyy tiiviisti myös Karelian omiin strategisiin tavoitteisiin.