Pulssi on Karelia-ammattikorkeakoulun jatkuvasti päivittyvä portaali, jossa julkaistaan Karelian henkilöstön ja yhteistyökumppanien tuottamia asiantuntija-artikkeleita, uutisia, videoita ja podcasteja.
Ratkaisuja vihreään siirtymään>>
Kansainvälisyyttä>>
Kestävää hyvinvointia >>
Osaajia tulevaisuuden työelämään>>
Älykästä tuotantoa>
Muut>>
Artikkelit >>
Podcastit >>
Videot >>
Julkaisuohjeet >>
-
Karelian alumnitoiminta on voimavara, joka on vähällä käytöllä
Alumnitoiminta on vastavuoroista: aktiivinen alumnitoiminta perustuu alumnien haluun olla osana alma materinsa toimintaa vielä valmistumisensa jälkeenkin, ja korkeakoululta se vaatii ajantasaista käsitystä alumnien tarpeista, joihin…
-
Mielensäpahoittajan oppimisanalytiikkaa – osa 2
Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun piti yhdistää useamman Moodle-kurssin dataa saamaan oppimisanalytiikkavisualisointiin. Tiedolla johtamisen osaajakoulutuksella tuottavuutta työelämään – TIEJOT-hankkeessa toteutettiin useita opintojaksoja eri Moodle-alustoilla,…
-
Tekoälyn kanssa riittää useille tarkkailu, kokeilu ja maltti
Yli kahden vuoden ajan korkeakouluissa on kohdattu säännöllisesti tekoälypalveluilla tuotettua sisältöä. Osa sisällöstä on esimerkillistä osoitusta fiksusta ajankäytöstä. Osa on puolestaan viitannut siihen, että tutut…
-
Mielensäpahoittajan oppimisanalytiikkaa – osa 1
Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun Webropol-kyselyistä piti tiedot tuoda PowerBI:hin ja yhdistää Moodlen sekä ulkoisen arviointidatan kanssa. Tiedolla johtamisen osaajakoulutuksella tuottavuutta työelämään – TIEJOT-hankkeessa…
-
Metsäalan opiskelijat intensiivikurssilla Liettuassa
Karelian metsäalan opiskelijat saivat kutsun Liettuan Kaunasissa marraskuun lopulla järjestettävälle Erasmus-intensiivikurssille. Kurssin järjesti Vytautas Magnus yliopiston maatalousakatemia. Kurssin teemana oli Villieläinten hoito ja suojelu ihmisen…
-
Karelian laitekantaa uudistetaan Älykkään valmistuksen tutkimusinfrastruktuurin uudistaminen ja kehittäminen -hankkeessa
Karelia-ammattikorkeakoulun koordinoimassa ja toteuttamassa Älykkään valmistuksen tutkimusinfrastruktuurin uudistaminen ja kehittäminen -hankkeessa sekä rinnakkaisena toteutettavassa investointihankkeessa kasvatetaan ja parannetaan Karelian tutkimus-, kehitys-, oppimis- ja innovaatioinfrastruktuurin valmiuksia…
-
Vetytalous on energiamurroksen ytimessä – uusia osaajia tarvitaan
Energiamurros ja ilmastonmuutos tulevat vaikuttamaan tulevaisuudessa monin eri tavoin Itä-Suomen toimintaedellytyksiin ja kehittämiseen. Meneillään oleva siirtymä edellyttää ratkaisuja sekä yhteistyötä kaikilta yhteiskunnan ja teollisuuden aloilta.…
-
Näin teknologia tekee oppimisprosessista sujuvamman
Uusia digipedagogisia ratkaisuita etsitään jatkuvasti, koska teknologia ja uudet oppimisympäristöt tekevät toimiessaan oppimisprosessista aiempaa sujuvampaa. Euroopan suurimmassa opetusteknologia-alan tapahtumassa, Bett 2024-messuilla, käsiteltiin tätä näkökulmaa useissa…
-
Yhteisöön kuuluminen on opiskelijan hyvinvoinnin perusta
Korkeakouluopiskelijoiden hyvinvoinnista puhuessa on siirrytty uuteen aikaan. Korona-pandemian vaikutuksilla näyttää tutkimusten mukaan olevan enää pieni yhteys opiskelijahyvinvointiin. Karelia-ammattikorkeakoulussa seurataan aktiivisesti kansallisten hyvinvointitutkimusten ja omien opiskelijakyselyiden…
-
Koulutuksen näkökulmia työelämäyhteistyöhön – haasteita ja hyviä käytänteitä
On sanomattakin selvää, että ammattikorkeakoulujen vuorovaikutuksellinen tehtävä ja käytännönläheisyys edellyttävät yhteistyötä työelämän kanssa. Yhteistyötä tehdään hyvin monella eri tasolla laajemmasta strategisesta kehittämisestä aina opiskelijoiden työelämävalmiuksien…
-
Verkostoissa keskustellaan, kohdataan, kehitetään ja kehitytään – verkostojen merkitys kirjaston asiantuntijatyössä
Asiantuntijatyössä verkostoituminen on yksi tärkeä työn osa-alue. Mannermaan mukaan (2024, 210–212) verkostoituminen on prosessi, joka perustuu muun muassa vastavuoroisuuteen, kohtaamiseen, luottamuksen rakentamiseen sekä yhteistyöhön ja…
-
Some ja alan tapahtumat ovat digipedagogiikan kehityksen tärkeät tiedonlähteet
Opiskelijoiden ja työntekijöiden arkeen tulee uusia ohjelmia, laitteita ja toimintatapoja, jotka vaikuttavat siihen, miten myös työpaikoilla ja kouluissa käytettäviä sisältöjä ja palveluita halutaan käyttää. Nämä…
-
Matematiikan syksyn 2024 lähtötasotestin tulosten tarkastelua
Olemme toteuttaneen Karelia-amk:n tekniikan alojen sekä metsätalouden koulutuksissa matematiikan lähtötasotestin aloittaville ryhmille vuodesta 2022 alkaen. Tänä vuonna mukaan liitettiin liiketalouden aloittavat ryhmät. Lähtötasotesti uudistettiin syksylle…
-
KOMIO – Maankäyttösektorin ilmasto-osaamista eteenpäin ammattikorkeakouluverkoston voimin
Karelia-ammattikorkeakoulu oli mukana viemässä maankäyttösektorin osaamista eteenpäin syyskuussa päättyneessä Maankäyttösektorin ilmasto-osaamisen koulutusyhteistyö -hankkeessa, eli tuttavallisemmin KOMIO-hankkeessa. Hankkeen tavoitteena oli ammattikorkeakoulujen TKI-hankkeiden, erityisesti Hiilestä kiinni -hankkeiden,…
-
Kotikansainvälistyminen – fysioterapian koulutusohjelman kokemuksia
Kansainvälistyminen on osa Karelian strategiaa (Karelia 2024a). Käytännössä kansainvälistyminen opiskelijoiden näkökulmasta nähdään usein pitkään opiskelijavaihtoon lähtemisenä. Yksi kansainvälisyyden muodoista on kuitenkin kotikansainvälistyminen (Karelia 2024b). Fysioterapian…