Tukea digirohkeuden löytämiseen

Digitalisaation kehitys on tuonut digipalvelut osaksi jokaisen kansalaisen arkea. Tarvitaan digirohkeutta ja -taitoja digipalveluiden mahdollisuuksien hyödyntämiseksi ja osallistumiseksi digiyhteiskuntaan. Tähän aiheeseen on tarttunut SoTyDigi-hanke lukuisien yhteistyökumppaneittensa kanssa. Digirohkeus ja digiosallisuus tuodaan valokeilaan 6.-10.11.2023 järjestettävällä Rohkeasti Digiä! -viikolla. Pohdimme ja ratkomme yhdessä keinoja, miten meistä jokaisesta voisi tulla rohkeampi digilaitteiden ja -palveluiden parissa ja kuinka tuemme jokaisen osallisuutta digiyhteiskunnan vaatimusten keskellä.

Virittäydy digirohkeus-teemaan oheisen Digirohkeuden tukeminen ohjauksessa -videon avulla. Videolla kuvataan digitaitovalmennuksia, joita toteutettiin sosiaali- ja työllisyyspalveluiden asiakkaille SoTyDigi-hankkeessa keväällä 2023. Videolla tarkastellaan digitaitovalmennusten aikana tehtyjä havaintoja asiakkaiden digirohkeudesta. Näitä havaintoja kuvataan kolmen näkökulman kautta: oppimisen kokemuksellisuus, tunteiden huomioiminen ja oppijan pystyvyyden tukeminen.

Tutustu videon avulla, mikä merkitys digirohkeudella on digitaitojen oppimisessa ja miten sitä tuetaan ohjauksessa. Videolla myös pohditaan, miten ohjauksen ammattilaiset voivat paremmin tunnistaa asiakkaiden digiosaamiseen liittyviä haasteita ja niiden taustalla olevia juurisyitä.

Keskustelu digirohkeuden tukemisesta jatkuu Rohkeasti Digiä! -viikolla. Lue lisää ohjelmasta ja osallistu: https://sotydigi.fi/tapahtumat/

Tervetuloa mukaan!

Videon käsikirjoitus ja toteutus: Nadja Marjomaa, projektiasiantuntija, Karelia-ammattikorkeakoulu

Video on toteutettu osana Sosiaali- ja työllisyysalan digitaaliset palvelut ja etäohjaus pitkien välimatkojen maakunnassa (SoTyDigi) -hanketta. Hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto ja ELY-keskus.

Artikkelikuva: Freepik