opiskelijat

Sustainability Management -koulutus vetovoimaisin kevään ensimmäisessä yhteishaussa 

Keskiviikkona 17.1.2024 päättyneessä kevään ensimmäisessä yhteishaussa Karelia-ammattikorkeakouluun haki 2083 hakijaa Suomesta ja ulkomailta. Kareliassa oli haussa neljä kansainvälistä, englanniksi toteutettavaa ammattikorkeakoulututkintoa, yhteensä 125 aloituspaikkaa. Näistä suosituin oli Degree Programme in International Business, jonka opiskelupaikka haki yhteensä 945 hakijaa.  

Kareliaan haettiin lähes 80 maasta eri puolilta maailmaa.  

– Olemme iloisia, että Kareliaa kohtaan tunnettiin näin paljon kiinnostusta, ja on jännittävää nähdä, millaisia opiskelijoita hakijajoukosta meille valitaan. Kansainvälisten opiskelijoiden myötä korkeakoulumme kansainvälistyy entisestään, ja voimme vastata myös alueemme työvoimapulaan entistä paremmin. Toivomme, että tulevat kansainväliset osaajat löytävät urapolkunsa Pohjois-Karjalasta ja kotoutuvat alueelle, kertoo rehtori Petri Raivo. 

Ensimäistä kertaa haussa ollut ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtaja Sustainability Management -koulutus löydettiin hyvin ympäri maailmaa. Koulutukseen haki yhteensä 379 hakijaa 40 eri maasta.

– Olemme tyytyväisiä uuden koulutuksemme hakijamäärään. Voidaan todeta, että kestävä kehitys on maailmanlaajuisesti kiinnostava aihe. 

Opiskelijat valitaan pääasiassa todistusvalinnalla ja ammattikorkeakoulujen yhteisellä International UAS Exam -valintakokeella. Opinnot alkavat syksyllä 2024.  

Kevään toisessa yhteishaussa mukana ovat suomenkieliset ammattikorkeakoulututkinnot ja ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot.