Karelia-ammattikorkeakoulu läpäisi Karvin auditoinnin

Karelia-ammattikorkeakoulu on läpäissyt Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen (Karvi) toteuttaman auditoinnin hyväksytysti. Karelia-ammattikorkeakoululle myönnettiin laatuleima, joka on voimassa kuusi vuotta.

Karelia sai auditointiryhmältä kiitosta korkeakouluyhteisössä hyvin tunnistetusta laatujärjestelmästä, jonka tuottamaa tietoa hyödynnetään monipuolisesti erityisesti ammattikorkeakoulun johtamisessa.

– Kareliassa on jo vuosia määrätietoisesti kehitetty tiedollajohtamisen prosesseja ja työkaluja, joita käytämme aktiivisesti hyväksemme niin strategiatyössä kuin arjen johtamisessakin. Ajantasainen tieto mahdollistaa meille nopean reagoinnin mahdollisiin oman toimintamme muutostarpeisiin, kertoo rehtori Petri Raivo

Lisäksi auditointiryhmä piti Karelian vahvuuksina koulutusten suunnittelun ja TKI-toiminnan vahvaa yhteyttä ammattikorkeakoulun strategiaan ja alueelliseen kehittämiseen. Auditointiraportissa todetaan, että Karelia on merkittävä alueen työvoiman ja osaajien kouluttaja sekä jatkuvan oppimisen mahdollisuuksien tarjoaja. Kareliassa työelämäyhteistyötä hyödynnetään koulutustarjonnan suunnittelussa. Karelia-ammattikorkeakoulussa yhteiskunnallinen vaikuttavuus syntyy onnistuneiden strategisten valintojen ja hyvin toteutettujen perustehtävien (tutkintokoulutus, TKI-toiminta ja jatkuva oppiminen) kautta.

Hyväksytty auditointi on osoitus siitä, että ammattikorkeakoulun toiminta ja laatujärjestelmä täyttävät sekä kansalliset kriteerit että eurooppalaiset korkeakoulujen laadunvarmistusta koskevat kriteerit. Auditointi kohdistuu korkeakoulun menettelytapoihin, joilla se ylläpitää ja kehittää koulutuksen, tutkimuksen ja yhteiskunnallisen vuorovaikutuksen ja vaikuttavuuden laatua.

– Olemme tehneet pitkäjänteisesti töitä toimintamme kehittämiseen. Kiitos tästä erinomaisesta tuloksesta kuuluu koko henkilöstölle, opiskelijakunnalle sekä yhteistyökumppaneille, iloitsee rehtori Petri Raivo.

Karelian laatujärjestelmä on nyt auditoitu kolme kertaa: vuosina 2011, 2017 ja 2023.

Auditoinnissa käytetyt auditointikriteerit on julkaistu Karvin korkeakoulujen auditointikäsikirjassa

Auditointiraportti on luettavissa Karvin auditointialustalla

Lisätietoja: rehtori Petri Raivo, puh. 050 310 9749.